Статті

Експерти пояснили, чи потрібно вимикати смартфон якщо він не використовується

Share

Звичка вимикати телефон у користувачів з’явилася ще з радянських часів – телефон просто відключали від розетки, щоб нікому не було діла. А як же смартфони? Практика показала, що невелика кількість користувачів відключають його, поки в цьому немає необхідності. Давайте дізнаємось трохи більше про цю тему-давайте розглянемо деякі причини вимкнення смартфона.

Щоб уникнути перешкод

Робота смартфона може вплинути на певний пристрій, такий як медичне обладнання та засоби зв’язку в літаку. Причиною є висока частота, яку випромінює пристрій. Смартфони використовують високочастотне випромінювання для постійної передачі даних по мобільних мережах, Wi-Fi і Bluetooth.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб відключити модуль зв’язку, є опція під назвою “Airplane mode” (режим польоту). Але це не завжди допомагає на 100% – точні вимірювальні прилади здатні реагувати навіть на невелике високочастотне випромінювання від процесора гаджета. В цьому випадку правильніше буде повністю вимкнути смартфон і нічого не випромінювати.

Щоб вам ніхто не заважав

Багато користувачів вимикають смартфон, щоб нікому не було діла.Він не пише повідомлення і не здійснює дзвінки. Це не зовсім правильне рішення – можна налаштувати сучасний пристрій так, щоб воно не видавало звуку або вібрації під час нового дзвінка, а можна повністю приховати повідомлення про дзвінок або SMS.

Можна відключити всі звуки, але додати до вибраних контактів контакти, які не слід відключати. У цьому випадку користувач не пропустить важливий для себе дзвінок. Як правило, ви можете перевести пристрій в режим польоту і відключити всі зовнішні комунікації, але для зручності простіше налаштувати звуки і повідомлення.

Для економії заряду батареї

Якщо ви вимкніть смартфон, робота смартфона буде триваліше-це незаперечний факт, але є 1 нюанс. Це відключення працює, коли живлення смартфона відключено на тривалий час. Якщо пристрій заряджається дуже низько, не вимикайте пристрій для економії заряду. Справа в тому, що процес виключення і включення пристрою вимагає багато енергії – смартфон за своєю архітектурою є комп’ютером, якому для роботи потрібна енергія.

Якщо заряду майже не залишилося, корисніше перевести смартфон в економічний режим (або суперекономічний) і періодично перемикатися в режим польоту, наприклад, якщо ви відправляєте повідомлення іншій людині і чекаєте відповіді. Ви можете перевести пристрій у режим польоту та вимкнути режим польоту через 5 хвилин, щоб отримати нове повідомлення. При виконанні цієї операції зарядка завжди триватиме довше, ніж при виключенні або включенні пристрою.

Який висновок?

Відключати смартфон можна:

1. У той час, коли його робота може спотворити або завдати шкоди будь-яким іншим високочутливим пристроям;

2. Збережіть акумулятор. Вимикати на ніч можна, вимикати і вмикати раз на годину точно не варто;

3. Для тривалого зберігання пристрою, якщо батарею не можна вийняти. У цьому випадку потрібно повністю зарядити смартфон. Не забуваймо періодично заряджати пристрій (раз на півроку), щоб підтримувати батарею.

Також пам’ятайте і про те, що раз на місяць бажано перезавантажувати свій мобільний гаджет (досить вимкнути та включити). Процедура дозволить операційній системі завантажитися заново, виправити помилки та позбутися сміття в оперативній пам’яті. Періодичне перезавантаження смартфона – справа корисна. А якщо ваш пристрій вже не новий і працює повільно, то перезавантажувати краще частіше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024