Експерти пояснили, чи потрібно вимикати смартфон якщо він не використовується

Чи потрібно вимикати смартфон, якщо він не використовується
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичка вимикати телефон у користувачів з’явилася ще з радянських часів – телефон просто відключали від розетки, щоб нікому не було діла. А як же смартфони? Практика показала, що невелика кількість користувачів відключають його, поки в цьому немає необхідності. Давайте дізнаємось трохи більше про цю тему-давайте розглянемо деякі причини вимкнення смартфона.

Щоб уникнути перешкод

Робота смартфона може вплинути на певний пристрій, такий як медичне обладнання та засоби зв’язку в літаку. Причиною є висока частота, яку випромінює пристрій. Смартфони використовують високочастотне випромінювання для постійної передачі даних по мобільних мережах, Wi-Fi і Bluetooth.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щоб відключити модуль зв’язку, є опція під назвою “Airplane mode” (режим польоту). Але це не завжди допомагає на 100% – точні вимірювальні прилади здатні реагувати навіть на невелике високочастотне випромінювання від процесора гаджета. В цьому випадку правильніше буде повністю вимкнути смартфон і нічого не випромінювати.

Щоб вам ніхто не заважав

Багато користувачів вимикають смартфон, щоб нікому не було діла.Він не пише повідомлення і не здійснює дзвінки. Це не зовсім правильне рішення – можна налаштувати сучасний пристрій так, щоб воно не видавало звуку або вібрації під час нового дзвінка, а можна повністю приховати повідомлення про дзвінок або SMS.

Можна відключити всі звуки, але додати до вибраних контактів контакти, які не слід відключати. У цьому випадку користувач не пропустить важливий для себе дзвінок. Як правило, ви можете перевести пристрій в режим польоту і відключити всі зовнішні комунікації, але для зручності простіше налаштувати звуки і повідомлення.

Для економії заряду батареї

Якщо ви вимкніть смартфон, робота смартфона буде триваліше-це незаперечний факт, але є 1 нюанс. Це відключення працює, коли живлення смартфона відключено на тривалий час. Якщо пристрій заряджається дуже низько, не вимикайте пристрій для економії заряду. Справа в тому, що процес виключення і включення пристрою вимагає багато енергії – смартфон за своєю архітектурою є комп’ютером, якому для роботи потрібна енергія.

Якщо заряду майже не залишилося, корисніше перевести смартфон в економічний режим (або суперекономічний) і періодично перемикатися в режим польоту, наприклад, якщо ви відправляєте повідомлення іншій людині і чекаєте відповіді. Ви можете перевести пристрій у режим польоту та вимкнути режим польоту через 5 хвилин, щоб отримати нове повідомлення. При виконанні цієї операції зарядка завжди триватиме довше, ніж при виключенні або включенні пристрою.

Який висновок?

Відключати смартфон можна:

1. У той час, коли його робота може спотворити або завдати шкоди будь-яким іншим високочутливим пристроям;

2. Збережіть акумулятор. Вимикати на ніч можна, вимикати і вмикати раз на годину точно не варто;

3. Для тривалого зберігання пристрою, якщо батарею не можна вийняти. У цьому випадку потрібно повністю зарядити смартфон. Не забуваймо періодично заряджати пристрій (раз на півроку), щоб підтримувати батарею.

Також пам’ятайте і про те, що раз на місяць бажано перезавантажувати свій мобільний гаджет (досить вимкнути та включити). Процедура дозволить операційній системі завантажитися заново, виправити помилки та позбутися сміття в оперативній пам’яті. Періодичне перезавантаження смартфона – справа корисна. А якщо ваш пристрій вже не новий і працює повільно, то перезавантажувати краще частіше.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.