Що потрібно враховувати при виборі зарядного пристрою для смартфона

Що потрібно враховувати при виборі зарядного пристрою для смартфона
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Купуючи зарядний пристрій для смартфона, слід звернути увагу на його характеристики. Ось кілька порад, як правильно вибрати зарядний пристрій і на що звернути увагу.

Блоки живлення мають характеристики, які впливають на ефективність зарядки. Не дивно, що виробники рекомендують використовувати оригінальні зарядні пристрої. Звичайно, якщо немає можливості придбати оригінальний зарядний пристрій через заводський брак або фізичні пошкодження, єдиний варіант – купити зарядний пристрій іншого виробника. У цьому випадку необхідно відштовхуватися від параметрів, зазначених на блоці живлення оригінального зарядного пристрою. Якщо його немає в упаковці, цю інформацію можна знайти на офіційному сайті виробника.

Тому в наступних параграфах ми розповімо, на що потрібно звернути найбільшу увагу.
Вихідна напруга (В) – вона повинна відповідати значенню, зазначеному в технічних характеристиках акумулятора мобільного телефону або на самому блоці живлення. Це означає, що якщо там написано, наприклад, 5 В, то і новий зарядний пристрій повинен бути на 5 В.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вихідний струм (А). Сила струму повинна бути більшою або дорівнювати силі струму, зазначеній у вимогах до смартфона. Якщо вихідний струм оригінального пристрою становить 1 А, а вихідний струм нового зарядного пристрою – 2 А, це не матиме негативного впливу, оскільки пристрій не буде споживати більше струму, ніж потрібно.

Якщо зарядний пристрій підтримує функцію швидкої зарядки, блок живлення має дві пари даних, В і А. Одна з них призначена для швидкої зарядки, а інша – для звичайної зарядки.

При виборі зарядного пристрою необхідно також знайти відповідний роз’єм. Більшість сучасних мобільних телефонів використовують роз’єм Type-C, який дозволяє підключати зарядний пристрій з обох боків. Однак виробники бюджетних моделей все ще використовують MicroUSB, тому потрібно перевірити технічні характеристики вашого мобільного телефону.

Якщо ваш телефон і оригінальний зарядний пристрій підтримують швидку зарядку, вам слід вибрати новий зарядний пристрій з такими ж характеристиками. В іншому випадку ваш смартфон буде заряджатися повільніше.

Якщо функція швидкої зарядки відіграє важливу роль, слід звернути увагу на її стандарт. Кожен виробник має свій власний стандарт (Quick Charge, Super Charge, Dash Charge тощо), які можуть бути несумісними. Тому зарядний пристрій повинен бути сумісним з тим же стандартом, що і мобільний телефон. В іншому випадку швидка зарядка буде дуже повільною або взагалі не працюватиме. Стандарти зарядки можна знайти в технічних характеристиках смартфона. Також зверніть увагу, що недорогі зарядні пристрої можуть бути несправними або неякісними і можуть пошкодити або зіпсувати акумулятор.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.