Як вибрати ноутбук для роботи: основні критерії вибору

За якими критеріями вибрати ноутбук для роботи
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Громіздкі системні блоки з монітором вже відходять у минуле – в моді зараз ноутбуки і різні ультрабуки. Моделей стільки, що навіть у просунутого користувача розбігаються очі. Що вибрати? Як вибрати? Як розбиратися у всіх складних параметрах? Для цього і є ми, які простими словами розповіми про складне.

Процесор і пам’ять

Два найважливіші параметри в будь-якому комп’ютері – процесор і оперативна пам’ять. Ми не будемо тут говорити про десятки моделей процесорів, у цьому немає сенсу. Головне, щоб процесор був не нижче Intel Core i3 або ж Ryzen 3 свіжих поколінь. Бажано розглядати вищевказані чіпи з частотою від 2 ГГц.

Ніяких “Целеронів” і “Пентіумів” – ці камені дуже слабкі навіть для звичайної офісної роботи. Кількість ядер і потоків, якщо ви обираєте сучасний Core i3 або Ryzen3, навіть неважлива – ці процесори доволі потужні і добре тягнуть звичайні завдання.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оперативної пам’яті на сьогоднішній день має бути не менше 8 гігабайт. Що більше, то краще. Але й тим дорожчий ноутбук.

Жорсткий диск

Практично всі сучасні лептопи йдуть уже з SSD накопичувачем. Головне, щоб його об’єм був не нижче 256 гігабайт. Обсяг у 128 гігабайт це вже минуле століття. Не забуваємо, що обсяг накопичувача не такий критичний – завжди можна скористатися зовнішнім диском. Також можна звернути увагу на моделі, в які можна встановити додатковий диск.

Діагональ

Тут відштовхуємося від зручності. Тим, хто звик працювати з великими моніторами, потрібен ноутбук з діагоналлю 16-17″. Але тут одразу варто розуміти, що такий комп’ютер буде великим і під нього потрібна ще спеціальна сумка або рюкзак для перенесення. Також і вага такого пристрою буде пристойною. Для дому можна придбати великий ноутбук, а от якщо плануєте часто працювати “в полях”, то краще обирати ноутбук із діагоналлю 13-14″.

Матриця

Практично всі сучасні матриці для ноутбуків мають відмінну якість. Головне, щоб це була не TN-матриця. Вона занадто тьмяна і якість переданих кольорів буде нижче плінтуса. Навіть якщо бюджет на купівлю нового лептопа малий, все одно можна знайти варіанти з IPS-дисплеєм.

Клавіатура

Звертайте увагу на клавіатуру. Вона може бути сильно вкорочена і не мати цифрового блоку клавіш. Наприклад, для тих, хто звик до цифрового блоку, краще брати великий лептоп. Також не забуваємо звертати увагу на клавіші Insert, Home, Delete, End, Page Up, Page Down – якщо звикли ними користуватися, то краще брати ноутбук із повноцінною клавіатурою. На розмір стрілок теж варто звернути увагу – тонкі клавіші стрілок можуть бути незручними.

Інші параметри

Як би вони вторинні, наприклад:

  • Операційна система. Тут немає особливої ​​складності встановити її самостійно. Лептоп без ОС може коштувати дешевше, ніж із ОС;
  • Кількість та наявність портів. На сучасному ноутбуці все розрулюється за допомогою USB хаба;
  • Автономність. Сучасні лептопи мають потужну батарею, але все залежить від завдань: чим потужніше завдання, тим ноутбук швидше розряджається;
  • Бренд. Краще брати пристрій, виробник якого на слуху. Точно не варто обирати “ноунейм” китайські бренди.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.