Як правильно заряджати смартфон, щоб не викинути батарею у смітник

Батарейка в телефоні, на жаль, не вічна, але є кілька рекомендацій, як зробити її життя довшим і продуктивнішим.

Як правильно заряджати смартфон, щоб не викинути батарею у смітник
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У середньому термін служби акумулятора розрахований на три – п’ять років, тобто від п’ятисот до тисячі циклів зарядки. Тож трирічна батарея не працюватиме так само довго, як абсолютно нова. На навантаження впливає робота застосунків, кількість сміття і push-повідомлення, що прилітають.

Загалом знос літійіонної батареї залежить від кількості циклів заряджання, температури і терміну її служби. І все ж є кілька порад, як продовжити термін служби акумулятора в телефоні.

Головне правило полягає в тому, щоб заряд тримався в проміжку від 20 до 80%. Ставте телефон на зарядку, коли показник падає нижче 50%, але не намагайтеся зарядити до 100%. Тому ставити заряджати телефон усю ніч – погана ідея: літійіонний акумулятор зношується швидше, коли заряд іде в проміжку від 80 до 100%. Тож краще підзарядити його вранці або на робочому місці, щоб простіше було стежити за відсотками зарядки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Також зношуванню сприяє розрядка батарейки нижче 20%. Тож загалом, краще заряджати частіше, але не повністю.

Крім того, на термін служби акумулятора впливає і навколишня температура – сучасні телефони не найкращим чином переносять як холод, так і спеку, тому слід берегти пристрої і намагатися не використовувати їх при екстремальних температурах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.