Як збільшити швидкість інтернету на Android – способи

Як збільшити швидкість інтернету на Android - способи
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Раптове зниження швидкості інтернету на Android пристрої – ситуація неприємна, оскільки звичайне прослуховування музики, перегляд кліпів і фільмів стає просто неможливим. У цьому разі не потрібно нервувати, адже є кілька простих, але ефективних способів вирішення подібної проблеми. Причому для цього навіть не потрібно встановлювати додаткові програми та додатки, що прискорюють інтернет, або виконувати будь-які складні налаштування.

Способи прискорення інтернету

Перемикання з 4G LTE на 3G

У більшості випадків для підключення до інтернету, його стабільної роботи потрібно виконати налаштування мережі. Наприклад, допомогти може перехід з 4G LTE на 3G. Звичайно, багато хто знає, що мережа 4G LTE забезпечує більш швидкий інтернет, але в разі її поганого покриття користувачеві Android є сенс переключитися на більш поширену, популярну мережу 3G. Особливо актуальне це рішення на великій відстані від міст. Зробити це можна, увійшовши в налаштування пристрою.

Активація авіарежиму

Допомогти в разі поганого інтернету може і перемикання пристрою в авіарежим. Річ у тім, що смартфон може під’єднатися до вишки оператора, розташованої далеко від користувача, і сигнал у цьому разі буде слабким. Відключаючись і повторно підключаючись, смартфон починає шукати вишку з найбільш стабільним сигналом. Наприклад, це може допомогти в дорозі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Увімкнення режиму економії трафіку

Це досить ефективний спосіб прискорення інтернету. Щоб увімкнути режим економії, потрібно зайти в системні налаштування або в браузер. Це призведе до того, що смартфон не буде завантажувати “важкі” картинки, відео або інший контент, який не цікавить користувача. Завдяки цьому сторінки сайтів завантажуватимуться швидше. Якщо ж цей режим уже активовано, його потрібно вимкнути, це також може допомогти. Додатково слід встановити блокувальник реклами, бо саме рекламні банери, оголошення, зображення “крадуть” трафік, загальмовуючи швидкість інтернету.

Вимкнення додатків, які споживають багато інтернету

Щоб дізнатися, які додатки забирають інтернет (споживають найбільший обсяг трафіку), необхідно зайти в налаштування пристрою і вибрати “Мережа та Інтернет”, потім “Передавання даних” і “Детальніше”. Тут потрібно встановити відповідні обмеження.

А в деяких випадках допоможе і просте скидання налаштувань. Після цієї дії апарат отримає нові дані від оператора, що в деяких випадках вирішує проблему повільного інтернету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.