Що ламається у смартфонах найчастіше і як цього уникнути

Що ламається у смартфонах найчастіше і як цього уникнути
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У сучасному світі смартфон – найпоширеніший електронний пристрій у світі. Він є практично у кожної людини, у когось – навіть не один. Популярність гаджета цілком з’ясовна: можливість спілкування з друзями та родичами, обмін повідомленнями та відеофайлами, вихід в інтернет, перегляд пошти тощо.

По суті смартфон – маленький комп’ютер, життя його власника вміщається в кишені. З плином часу він поступово виходить з ладу від старості або через неправильну експлуатацію. Однак, якщо акуратно поводитися з пристроєм, то можна передбачити несправності та підстрахуватися на випадок невдачі. Можна розглянути основні причини поломки смартфона, на які потрібно звернути особливу увагу, щоб не дати гаджету повністю вийти з ладу.

Тріснуте скло екрана, що тріснуло

Найкрихкіша деталь смартфона – екран. Після невдалого падіння на скляному екрані може утворитися скол або тріщина. Передня панель гаджета втратить свою первісну міцність. Ба більше, пошкодження погіршують роботу телефона – на екрані утворюються темні плями. Це значно ускладнює експлуатацію смартфона – можна втратити цінну інформацію та доступ до даних власника.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для того щоб уникнути таких казусів, бажано від самого початку нанести на екран захисне скло. Фахівці радять також не виставляти на смартфоні максимальне значення яскравості – це призводить до вигорання екрана.

Пошкодження корпусу

Під час купівлі смартфона краще одразу його упакувати в чохол. Він захистить телефон від неприємних подряпин і продовжить термін його життя. Потрібно лише зрідка знімати чохол і протирати гаджет, що “живе всередині”, серветкою.

Розумна порада від професіоналів: не потрібно посилено тиснути на зовнішні кнопки гучності і вкл./викл. Тим самим можна їх просто зіпсувати. Кнопки досить опуклі й відчутні під пальцями. Якщо все ж таки вони не працюють, варто перезавантажити телефон, можливо він просто “задумався”.

Робота акумулятора

Дотримання трьох умов продовжить безперебійну роботу батареї: не доводити відсоток заряджання до цифри 5, не працювати з телефоном, якщо він заряджається, берегти гаджет від перегріву. Як будь-який інший пристрій, смартфон потребує відпочинку. Корисно один раз на тиждень перезавантажувати пристрій або на короткий час просто вимикати.

Програмні та апаратні проблеми

Якщо смартфон починає безбожно гальмувати – потрібно провести очищення пам’яті. Для цього достатньо видалити непотрібні фотки, обридлу музику, нецікаві ігри. Додатки, якими взагалі не користуються – туди ж, у кошик для сміття. Якщо після очищення гаджет не прискорюється, можна скинути всі налаштування до заводських, і простежити за роботою додатків.

Передчасна смерть смартфона може трапитися не тільки через програмні, а й внаслідок апаратних проблем. У цьому разі без сервісного центру не обійтися. Перед походом до фахівців краще створити резервну копію, і туди перенести всю необхідну інформацію.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.