Статті

Як вибрати бездротові навушники: 6 порад на що звернути увагу

Share

Придбання якісної гарнітури – непросте завдання, особливо якщо існують жорсткі обмеження в плані бюджету. Розповімо, на які параметри бездротових навушників слід звернути увагу і як вибрати бездротові навушники, які ідеально вам підійдуть.

Bluetooth

Бездротові навушники сполучаються з мобільним пристроєм по каналу Bluetooth. При цьому, що новіша версія Bluetooth, то менше витрачається батарея. Нині остання версія має маркування 5.3, а тому оптимально, щоб її підтримувала і гарнітура, і пристрій, що передає сигнал.

Аудіокодеки

Кодеки забезпечують декодування і кодування аудіоданих, що впливає на швидкість і якість передавання даних бездротовим каналом. Для того, щоб аудіокодек функціонував коректно, необхідно щоб його підтримували обидва пристрої.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Основними аудіокодеками сьогодні є: SBC, AAC, aptX, aptX HD, LDAC, LC3. При цьому гарнітура, яка підтримує останні три з них, здатна забезпечити найвищу якість звучання.

Формфактор

Усі навушники умовно ділять на зовнішні та внутрішні. Останні вставляються безпосередньо у вушну раковину, тоді як зовнішні мають класичну конструкцію, що передбачає розміщення на голові.

Гарнітура внутрішнього типу не може похвалитися високою якістю звуку через свої компактні розміри. Однак це оптимальне рішення для використання в русі, тоді як зовнішня гарнітура більше підходить для прослуховування тієї самої музики в статичному положенні, наприклад, удома або на робочому місці.

Шумозаглушення та звукоізоляція

Шум ззовні здатний істотно зіпсувати ефект від роботи гарнітури. Щоб мінімізувати таку ймовірність, рекомендується купувати навушники, які мають якісну звукоізоляцію або ж більш просунуті моделі, забезпечені системою ANC – активного шумопоглинання, що блокує зовнішні шуми.

Зарядка й автономність

Час автономної роботи навушників є одним з найважливіших аспектів вибору гарнітури, а він залежить від ємності штатної батареї. Крім того, для багатьох важливий тип зарядного пристрою, використовуваного для відновлення заряду АКБ гарнітури, а також час повного відновлення заряду.

Динаміки та мікрофон

Динаміки є основним елементом гарнітури. Під час вибору навушників варто перевірити їхню чутливість/гучність, частотний діапазон та імпеданс/опір, параметри яких оптимальні, якщо вони перебувають у діапазонах: до 95 дБ, 20-20000 Гц і 16-32 Ом, відповідно.

Наявність у бездротових навушниках вбудованого мікрофона може бути дуже корисною і зручною. При цьому слід звертати увагу як на розташування мікрофона, так і на його якість.

Сподіваємося, тепер ви розберетеся, які бездротові навушники вам підійдуть.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Xiaomi 15 потрапить на глобальний ринок, але є нюанс

    Хоча до запуску серії Xiaomi 15 залишилося ще півроку, інформація про ці пристрої вже з'явилася…

    19.05.2024

    Експерти назвали речі, які не можна тримати поряд зі смартфоном

    Є кілька речей, які в жодному разі не можна тримати поряд із мобільником. І все…

    19.05.2024

    Новий iPhone 16 отримає ​​два нових кольори

    Аналітик Apple Мінг-Чі Куо сьогодні розповів про свої очікування щодо колірних рішень лінійки iPhone 16.…

    19.05.2024

    Чому варто купити iPhone 13 у 2024 році

    У світі технологій щороку приносить нові пристрої та інновації, проте не всі користувачі прагнуть придбати…

    19.05.2024

    Новий iPhone SE представлять у 2025 році

    Журналіст The Information Уейн Ма розкрив терміни випуску нового бюджетного iPhone. За словами інсайдера, Apple…

    19.05.2024

    Небезпечний вірус заражає Windows XP і Windows 2000 відразу після увімкнення

    Недавній експеримент продемонстрував, наскільки вразлива стара класична операційна система Windows при підключенні до Інтернету. Буквально…

    19.05.2024