Статті

Експерти назвали, чому не заряджається ваш смартфон і як це виправити

Share

Якщо ваш смартфон не заряджається належним чином, не потрібно поспішати і купувати запасні кабелі або зарядні пристрої. Багато проблем із зарядкою можна вирішити за лічені хвилини, перевіривши телефон, кабель і джерело зарядки. Ось кілька способів вирішити проблему.

1. Перевірте блок живлення

Перш ніж почати щось робити з вашим iPhone або пристроєм на Android, перевірте блок живлення. Не просто підключіть його до електричної розетки.

Переконайтеся, що зарядний пристрій подає достатню потужність

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Деякі адаптери можуть не забезпечувати достатню потужність для мобільного телефону. Як правило, для зарядки мобільного телефону потрібно щонайменше 5 Вт. Меншої потужності може бути недостатньо. Вихідна потужність зазвичай вказана на зарядному пристрої.

Перевірте всі порти зарядного пристрою по черзі

Якщо зарядний пристрій має кілька портів, спочатку підключіть пристрій до одного порту, а потім до інших. Крім того, якщо ви не використовуєте надшвидкий зарядний пристрій, може знадобитися деякий час, щоб телефон почав заряджатися. Якщо акумулятор повністю розряджений, залиште його в кожному з портів на кілька хвилин.

Перевірте зарядний пристрій

Ця проблема також може бути викликана несправним зарядним пристроєм. Простий спосіб перевірити – підключити мобільний телефон до порту USB-C на ноутбуці або стаціонарному комп’ютері. Якщо мобільний телефон почне заряджатися, проблема дійсно в зарядному пристрої, і його слід замінити, але тим часом можна використовувати інший USB-порт.

Замініть USB-кабель

Якщо наведені вище поради не вирішили проблему, причиною може бути зарядний кабель. Спробуйте використовувати інший USB-кабель – пристрої Apple можуть не працювати з кабелями сторонніх виробників, тому використовуйте оригінальний кабель.

Замініть зарядний пристрій

Якщо зарядка починається, коли телефон підключено до мережі, а потім припиняється, можливо, кабель або адаптер несправний, спробуйте інший.

Замінюйте зарядні пристрої по черзі, спочатку кабель, потім зарядний пристрій, а потім телефон, доки не буде виявлено причину несправності. Якщо проблема не пов’язана з адаптером або зарядним кабелем, причиною є телефон.

2. Перезавантажте мобільний телефон

Вимкніть мобільний телефон, підключіть зарядний пристрій і перевірте, чи заряджається акумулятор.

Якщо акумулятор заряджається, коли пристрій вимкнений, і перестає заряджатися, коли він увімкнений, перезавантажте гаджет у безпечному режимі та видаліть усі програми, які можуть спричинити проблему.

Якщо безпечний режим вирішує проблему, оновіть програмне забезпечення або знайдіть і видаліть програми, які спричиняють проблему.

Якщо ви не можете визначити програму, яка спричиняє проблему, вам потрібно буде скинути налаштування телефону. Для цього створіть резервну копію даних і поверніться до заводських налаштувань.

Якщо жоден з цих способів не вирішує проблему, можливо, проблема з портом зарядки телефону.

3. Почистіть роз’єм

Ворсинки, пил або бруд на роз’ємі можуть перешкоджати зарядці телефону – якщо всередині USB-порту є бруд, який можна легко видалити, спробуйте видалити його. Однак повне очищення роз’єму краще довірити професіоналам. Якщо ви колупаєте зарядний порт гострими предметами, ви можете його пошкодити.

Якщо на внутрішній стороні роз’єму є краплі води, можливо, зарядний порт намок. Багато сучасних пристроїв Android є водонепроникними, але їх не можна заряджати, поки вони повністю не висохнуть. Акуратно притисніть ватяну паличку до порту, щоб увібрати надлишки води, і залиште її висихати на кілька годин. Однак, якщо гаджет сильно залитий, вам доведеться знову звернутися до сервісного центру, щоб просушити смартфон.

Якщо жоден з перерахованих вище способів не допоміг, причиною несправності слід визнати гаджет і віддати його в ремонт або замінити на інший.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: поради
  • Останні записи

    Підтверджено першу функцію Nintendo Switch 2

    Компанія Nintendo офіційно оголосила про створення своєї наступної консолі під час недавнього дзвінка інвесторам. Хоча…

    11.05.2024

    На Землі спостерігалася найпотужніша за останні 20 років магнітна буря

    Кілька годин тому Земля зазнала на собі наслідків найпотужніших обурень з боку Сонця за останні…

    11.05.2024

    5 смартфонів Xiaomi, від покупки яких краще відмовитись

    Давненько на моєму каналі не виходило статей у цій цікавій рубриці: з моменту останньої минуло…

    11.05.2024

    Причини, чому навіть потужний смартфон гальмує

    Сучасні смартфони преміального сегмента оснащуються потужним "залізом". Але навіть флагмани відомих брендів можуть інколи підгальмовувати.…

    11.05.2024

    Інсайд: Apple домовилася з OpenAI про інтеграцію ChatGPT до iOS 18

    З'являється все більше подробиць про те, що частина функцій штучного інтелекту в нових версіях операційних…

    11.05.2024

    Названо два великі нововведення в iOS 18

    Компанія Apple додасть опції, пов'язані з розшифровкою голосу, майбутні оновлення своїх ОС. Про це пише…

    11.05.2024