Повільний інтернет на смартфоні: ось що варто перевірити

Повільний інтернет на смартфоні: ось що варто перевірити
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напевно, ви могли помітити, що навіть за високої швидкості інтернету стаття, яку ви читаєте, виявиться корисною. Адже в житті все трапляється, і краще бути готовим до перипетій, навіть якщо ваш онлайн-світ на даний момент здається безперешкодним.

Повільна робота інтернету – досить дратівливе явище, але, як показує досвід, багато хто просто терпить це, не вживаючи жодних дій. Здебільшого, ми всі схильні вірити, що “само пройде”. Проте, давайте разом розберемося, чому мобільний інтернет може працювати повільно і що можна зробити в цій ситуації.

Один із перших кроків – це перевірити свій тарифний план. Після закінчення передплаченого пакета трафіку більшість операторів мобільного зв’язку знижують швидкість доступу до мінімальної. Вирішення проблеми просте – зайдіть в особистий кабінет провайдера і переконайтеся, скільки гігабайт у вас залишилося. Якщо все гаразд із трафіком, тоді можна переходити до наступного етапу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Другою дією, яку необхідно зробити, це подивитися тип мережі. У рядку стану (там де годинник) повинна відображатися іконка 4G або LTE. Про 5G поки згадувати не будемо – мережа п’ятого покоління поки працює не скрізь. Якщо у вас замість 4G (LTE) світиться 2G, 3G, GPRS або E, то це означає, що ваш ґаджет з якихось причин використовує наразі стандарт мобільного інтернету одного з попередніх поколінь.

Це може бути з двох причин: виставлено відповідне налаштування або ж поточний мобільний оператор не може запропонувати вам щось краще (ви підключилися до морально застарілої базової станції).

У світі мобільних технологій є просте “зілля” для прискорення інтернет-з’єднання на вашому смартфоні. Вирушаємо в налаштування мережі і робимо магію: якщо бачимо щось крім 4G (LTE), сміливо перемикаємося на цей режим. Уже на 4G (LTE)? Спробуйте тимчасово піти на 3G або 2G, почекати, а потім повернутися на 4G. Простенький трюк, але він іноді здатний “оживити” з’єднання за потрібним стандартом.

Але не тільки тип мережі впливає на швидкість – важливий і рівень сигналу. Якщо “паличок” в індикаторі прийому мало, швидкість постраждає, навіть на 4G (LTE). І ось тут корисно послати гаджет у режим польоту і знову активувати його. Можливо, ваш пристрій “перекинеться” на ближчу базову станцію і зв’язок покращиться.

Крім повільного мобільного підключення, проблема може також бути пов’язана з вашим смартфоном. Наприклад, у цей момент пристрій може завантажувати оновлення операційної системи або застосунків.

Важливо за можливості призупинити оновлення і запустити їх тоді, коли ви підключені до Wi-Fi. Іноді причиною повільної роботи можуть бути і віджети, які “жеруть” трафік, або навіть віруси всередині вашого пристрою. У цьому разі можна відключити віджети і провести перевірку на віруси, якщо раніше нічого не допомогло.

Щоб зрозуміти, що саме уповільнює роботу (смартфон або мобільний інтернет), досить просто підключитися до будь-якої Wi-Fi мережі і порівняти швидкість. Якщо проблеми зі швидкістю зберігаються навіть на Wi-Fi, то, найімовірніше, корінь проблеми криється саме в самому смартфоні.

Можливо, ваша операційна система морально застаріла і не може вже швидко працювати. З роками веб-сторінки стають важчими, а застаріле залізо разом з операційною системою минулих років уже не в змозі швидко обробляти дані. Від того нам здається, що інтернет працює повільно.

У будь-якому разі, можна спробувати перезавантажити смартфон – просто вимкнути і ввімкнути. Бувають казуси, коли ви працюєте в якомусь застосунку, зробили роботу, змахнули програму. А вона візуально пішла, але продовжує працювати у фоновому режимі, витрачаючи ресурси девайса і використовуючи інтернет. Якраз у таких ситуаціях допомагає перезавантаження смартфона.

Ще потрібно перевірити, а раптом проблема з якимось конкретним сайтом або ж із сайтами, які знаходяться поза вашим регіоном? У цьому разі потрібно перевірити, як працюють інші сайти – порівняти, як відкриватиметься місцевий сайт і ресурс, який явно розташований далеко від вас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.