Чому один AirPod звучить голосніше за інший: топ-4 способи усунення проблеми

Чому один AirPod звучить голосніше за інший: топ-4 способи усунення проблеми
ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Коли один з ваших AirPods звучить голосніше за інший, це може викликати роздратування. Часто цю проблему можна легко вирішити, почистивши AirPods, перезавантаживши їх або змінивши налаштування. Однак, якщо винне апаратне забезпечення, ваші можливості обмежені.

1. Очистіть AirPods

Як і будь-який інший пристрій, ви повинні чистити AirPods регулярно. Згодом ви можете помітити скупчення вушної сірки навколо сітки динаміка AirPods. Це скупчення як може перешкоджати виходу звуку, а й знижувати загальне якість звучання.

Щоб безпечно видалити скупчення вушної сірки, можна використовувати Q-подібний наконечник або ватну паличку для ретельного очищення сітки динаміка. Не забудьте зняти вушні насадки перед чищенням, якщо у вас є AirPods Pro. Якщо всередині ще залишаються дрібні частинки, можна акуратно видалити їх м’якою щіткою.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Відрегулюйте баланс звуку

Вам може здатися, що один AirPods звучить голосніше іншого через закладеність вуха або часткову втрату слуху на одному вусі. На щастя, ви можете відрегулювати баланс гучності між лівим та правим каналами, виконавши такі дії:

3. Відключення функції просторового звуку з відстеженням голови

Функція Spatial Audio включає режим динамічного відстеження руху голови, який використовує датчики у AirPods для відстеження руху голови. Він автоматично налаштовує правий та лівий аудіоканали для покращення занурення в атмосферу, що нагадує кінотеатр.

Іноді це може призвести до того, що один AirPod звучатиме голосніше за інший, особливо при переході від руху до нерухомого становища. Ви можете спробувати вимкнути цю функцію, виконаючи такі дії:

4. Скидання налаштувань AirPods

Якщо такі способи не допомогли, ви можете спробувати скинути AirPods до заводських налаштувань. Для цього:

Незбалансований висновок звуку або звук одного AirPod гучніший, ніж іншого, може засмутити. Однак ви можете вирішити ці проблеми, виконаючи такі кроки щодо усунення несправностей.

Якщо жодна з порад не допомогла вам, швидше за все, проблема з AirPods пов’язана з апаратним забезпеченням. У таких випадках ми рекомендуємо звернутися до магазину Apple Store або авторизованого постачальника послуг Apple, щоб відремонтувати AirPods.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.