Як захистити свій мобільний телефон від злому: головні правила

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ви можете вжити заходів для захисту свого телефону, покращення паролів та захисту даних.

Речі, які ви повинні знати, перш ніж захистити свій мобільний телефон від злому:

Оновити iOS або Android до останньої версії, щоб отримати останні виправлення безпеки. Ретельно вивчіть програми перед встановленням.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У разі використання загальнодоступного або незахищеного Wi-Fi не вводіть паролі або іншу конфіденційну інформацію, якщо ви не використовуєте VPN.

Менеджери паролів дозволяють легко встановлювати унікальні паролі для всіх програм та служб без необхідності їх запам’ятовувати.

Як захистити свій мобільний телефон від злому:

1. Встановіть захисне програмне забезпечення на телефон Android. Не завантажуйте просто будь-яку програму. Переконайтеся, що ви вибрали антивірус від відомої антивірусної компанії.

2. Встановіть пароль. Виберіть щось складне, але легко запам’ятовується. Уникайте днів народження, імен домашніх тварин, банківських PIN-кодів або частини номера телефону. Виконайте вказівки служби підтримки Apple або Android, щоб настроїти систему.

3. Щоб захистити свій мобільний телефон від хакерів, обов’язково перевірте програми перед встановленням. Завантажуйте програми лише у надійних продавців або з сайтів, таких як Apple App Store або Google Play. Будьте обережні, якщо ви використовуєте Android телефон. Google не перевіряє свої програми так ретельно, як Apple

4. Переконайтеся, що ви знаєте, як дистанційно керувати телефоном. Установки або програми дозволяють віддалено заблокувати та стерти дані з телефону у разі його крадіжки. Якщо у вас новий телефон, вам не потрібно нічого завантажувати.

5. Будьте обережні із незахищеними з’єднаннями Wi-Fi. Незахищені з’єднання не мають значків блокування поряд зі списками. По можливості уникайте їх та використовуйте безпечне мобільне з’єднання вашого телефону.

6. Щоб захистити свій мобільний телефон від злому – відключіть Wi-Fi, Bluetooth та стільникові дані, коли ви ними не користуєтеся.

7. Заряджайте телефон за допомогою надійних портів USB. До них відносяться порти на вашому комп’ютері та в автомобілі (якщо застосовується).

8. Як захистити мобільний телефон від злому – підтримуйте свою операційну систему в актуальному стані. Як тільки Apple або Android повідомить вам, що оновлення готове, завантажте та встановіть його.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.