Як ви вбиваєте акумулятор свого Android-смартфона, навіть не підозрюючи про це

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зазвичай ухвалити рішення про купівлю нового смартфона людину змушує акумулятор старого пристрою, який вже не в змозі забезпечити високий рівень автономності та розряджається в найневідповідніший момент. Його термін служби обмежений, і багато людей, самі того не підозрюючи, роблять усе можливе, щоб він закінчився якомога швидше. Пояснюємо, чого боїться акумулятор смартфона, і чому порушення банальних правил призводить до його поломки завчасно.

Що буде, якщо впустити телефон

Коли ви упускаєте смартфон, ви піддаєте ризику не тільки його екран або скло, що закриває камери, а й акумулятор. Після жорсткого зіткнення пристрою із землею батарея може деформуватися, що спричинить її здуття.

Здутий акумулятор становить велику загрозу, і деформація геометрії корпусу – явна ознака необхідності купити новий смартфон. Вирішити проблему вже не вдасться, тому потрібно просто запам’ятати: кидати пристрій не можна, інакше довго він не проживе.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зарядка смартфона від 0 до 100%

Не розряджайте смартфон “в нуль” і не заряджайте його до 100%
Досі існує думка, ніби смартфон потрібно заряджати від 0 до 100%. Це величезна хибна думка, оскільки сучасні літій-іонні та літій-полімерні акумулятори не мають ефекту пам’яті, а їхнє повне розряджання та подальше заряджання спричиняють неабиякий стрес.

Якщо ви будете часто заряджати смартфон від 0 до 100%, він почне швидше втрачати свою номінальну ємність, і вона виснажиться буквально за пару десятків циклів. Для мінімізації ризиків необхідно підтримувати енергію пристрою в діапазоні між 20% і 80%. Тоді він відпрацює всі заявлені цикли до того моменту, як батарея втратить 20% номінальної ємності.

Чи можна грати в телефон на зарядці

Також великим стресом для акумулятора є активне використання смартфона в процесі заряджання. Якщо ви почнете грати, корпус пристрою швидко нагріється, і це призведе до зменшення зносостійкості батареї.

Виробники по-різному намагаються захистити акумулятор у сценаріях активного використання телефону на зарядці. Найчастіше застосовується банальний троттлінг, але він допомагає далеко не завжди. Оптимальний варіант захисту – обхідна зарядка, коли смартфон споживає струм безпосередньо від розетки. Подібним може похвалитися Infinix GT 10 Pro, чий огляд лежить на нашому сайті.

Зарядка смартфона на вулиці

Температура навколишнього середовища теж впливає на акумулятор. Тому не підключайте до свого смартфона повербанк на вулиці, якщо температура повітря виходить за межі рекомендованого діапазону від 0°C до 35°C, або на мобільний пристрій падають прямі сонячні промені.

Крім того, не поспішайте ставити смартфон на зарядку, повернувшись із морозної вулиці. Дайте йому відігрітися, і тільки через 10-15 хвилин підключайте свій пристрій до розетки, щоб не допустити екстремального перепаду температур.

Чому розряджається смартфон

У будь-якому разі акумулятор телефону помітно втрачає свою ємність після 1000 циклів повної зарядки від 0 до 100%. Тому у ваших же інтересах зробити все можливе, щоб підключати пристрій до розетки не так часто.

Постарайтеся не навантажувати смартфон без особливої потреби, а також познайомтеся з порадами, які допоможуть поліпшити автономність. Тоді ви будете заряджати свій пристрій набагато рідше, а його акумулятор точно не доведеться міняти через рік-два після початку експлуатації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.