Що робити, якщо AirPods не заряджаються

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

AirPods є, мабуть, найпопулярнішими бездротовими навушниками у світі. А якщо взяти ще й величезну кількість підробок і реплік, то можна легко збитися з рахунку. Не дивно, що у власників навушників Apple періодично виникають з ними проблеми. Хтось не може підключити їх до айфона за допомогою відкриття кейса і доводиться робити це через кнопку, а у когось вони просто перестають заряджатися. Причому статися це може в будь-який момент і з будь-якою моделлю AirPods.

Причому якихось пошкоджень навушники при цьому не отримують. Просто в певний момент перестає заряджатися один AirPods, відразу обидва або взагалі кейс. Що робити в такій ситуації, чи можна розв’язати проблему в домашніх умовах або доведеться звертатися в сервісний центр.

Як очистити кейс AirPods

З тим, що AirPods не заряджаються, стикався практично кожен їхній власник. Особливо актуальна ця проблема була для AirPods першого і другого покоління. Мені пощастило бути власником таких навушників, і можу з упевненістю сказати, що проблема з ними виникала регулярно. У перших двох поколінь навушників Apple досить довгі ніжки, які глибоко треба занурювати в кейс. Через ці заглиблення і були всі проблеми.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Туди дуже легко потрапляє бруд і різне сміття. Причому навіть якщо ви відкриваєте кейс, щоб просто дістати навушники і прибрати їх назад, то цього достатньо, щоб у заглибленнях під ніжки накопичився пил. Згодом через це може погіршуватися контакт під час розміщення навушників у кейсі. І саме з цієї причини через якийсь час один з навушників або відразу обидва можуть перестати заряджатися. Благо, що з цієї ситуації є дуже простий вихід. Необхідно просто підтримувати чистоту на належному рівні:

  • Замовте на AliExpress спеціальний набір для чищення AirPods;
  • Дістаньте інструмент із чохла та вийміть AirPods з кейсу;
  • За допомогою довгої м’якої щітки добре очистіть поглиблення для ніжок;
  • Візьміть будь-яку серветку з мікрофібри та протріть ніжки AirPods, щоб очистити контактні зони;
  • Поверніть навушники в кейс і трохи притисніть їх углиб кейсу.

Головне, останню дію виконуйте без особливого фанатизму. Потрібно лише трохи поєднати контактні області у кейсу та навушників. Після цього можете переконатися, що з високою ймовірністю заряд піде без будь-яких проблем.

Як очистити роз’єм для зарядки

З навушниками розібралися, тепер давайте подивимося, з якої причини може не заряджатися кейс AirPods. Якщо у вас версія з роз’ємом Lightning, то в нього така сама хвороба, як і у Lightning в Айфоні. У гніздо дуже легко і швидко набивається всякий пил і грудки тканини, особливо якщо ви носите його в кишені одягу. Одного разу в роз’єм на моєму айфоні набилося стільки тканини, що дріт вивалювався з нього. Тому регулярно необхідно проводити чистку Lightning в AirPods:

  • Візьміть звичайну зубочистку. Не рекомендую використовувати металеві голки;
  • Без різких рухів, акуратними рухами за допомогою гострого кінчика витягайте з роз’єму все сміття, що потрапило в нього;
  • У жодному разі не шкребіть по контактах на стінках роз’єму і не тисніть на них. Тоді проблем із роз’ємом не виникне.

Якщо ж ви володієте AirPods Pro 2 з роз’ємом USB-C, то така інструкція для чищення вам не підійде. Річ у тім, що по центру USB-C розташований спеціальний тонкий язичок. Через нього місця для розміщення зубочистки всередині роз’єму просто не буде. Ось якраз тут можна використовувати дуже тонкі голки. Однак мені завжди було страшно самостійно чистити USB-C. Якщо ви такої ж думки, то краще звернутися до професіоналів із сервісного центру Apple Pro, де без якоїсь загрози для роз’єму приберуть із нього все сміття.

Ремонт навушників AirPods

На жаль, не всі проблеми із зарядкою AirPods можна вирішити банальним чищенням або невеликим притисненням навушників у кейсі. По-перше, з ладу може вийти акумулятор як у самих AirPods, так і в кейсі. По-друге, можуть бути інші пошкодження через падіння або ще з якоїсь причини. Тож, якщо чистка не допомагає, то вам слід звернутися до хорошого сервісного центру, який зможе визначити вашу проблему і допомогти з її вирішенням. Саме таким сервісом і є Apple Pro. Хлопці не просто запропонують вам одразу придбати нові навушники, а зможуть виправити деякі несправності кейса.

Обов’язково майте на увазі, що багато поломок AirPods полагодити неможливо через особливості конструкції, тож морально будьте готові до того, що доведеться замінити один із навушників або сам кейс. До речі, хлопці з Apple Pro без жодних проблем зможуть продати окремо кожну з цих частин, і вам не доведеться витрачатися на весь комплект. Тож обирайте тільки перевірені сервісні центри і кваліфікованих фахівців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.