Названа єдина проблема ігор на Mac, про яку ніхто не говорить

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вперше за багато років я щиро радий ігровим перспективам Mac. Цей рік обіцяє бути вдалим для Mac-геймерів: апаратне та програмне забезпечення нарешті вирівняється і подарує безліч відмінних ігор та вражаючу продуктивність у всіх галузях.

Ну майже в усіх. Чи бачите, є одна річ, яка все ще стримує розвиток ігор на Mac. Ні, це не асортимент ігор чи продуктивність комп’ютерів Apple – це Magic Mouse.

Перешкода для ігор

Порівняйте будь-яку з найкращих ігрових мишей з Magic Mouse від Apple, і відразу стане ясно одне: вони абсолютно не схожі один на одного. Більшість ігрових мишей мають ергономічну форму та кілька додаткових кнопок, які можна налаштувати під власні параметри. Magic Mouse ж є низькопрофільною білою таблеткою, на якій, здається, взагалі немає кнопок (вони є, але просто вписані в корпус).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Причина такої невідповідності у різних сферах використання. Миша Magic Mouse створена для продуктивної роботи та загального використання, тоді як ігрові миші призначені для ігор. Пристрій Apple має плоску поверхню, що дозволяє використовувати його для жестів, чого не робить майже жодна інша миша.

Це розумна функція, але, скажімо прямо, вона практично марна, якщо ви часто граєте в ігри. Якщо це ваше проведення часу, то вам потрібна миша, яку зручно тримати в руках у швидкому темпі. Плоска Magic Mouse, між тим, є слизькою плитою, яка може швидко вилетіти з руки в шутерах від першої особи. Її гладкі кнопки важко знайти в напружених моментах, а повна відсутність бічних кнопок означає, що ви не зможете призначити додаткові команди на мишу для швидкого доступу.

Все це означає, що зараз миша Magic Mouse марна для ігор, навіть для казуальних. Вона занадто низькопрофільна, щоб бути корисною в чомусь, крім найповільніших і розслаблюючих ігор, і навіть там її незручна форма означає, що ви, швидше за все, не захочете використати її довго.

Інакше кажучи, це ігрова пустушка. У минулі роки це було цілком нормально, тому що – давайте будемо чесними – Apple було начхати на ігри. Однак тепер компанія постійно говорить про те, що її пристрої – це потужні ігрові машини, і з появою чіпів покоління M3 і таких грандіозних ігор, як Baldur’s Gate 3, що виходять на Mac, це стає очевидним.

Я знаю, про що ви подумали – Apple ніколи не стверджувала, що Magic Mouse підійде для ігор. І більшість геймерів у будь-якому випадку захочуть купити власну спеціалізовану ігрову мишу. Але якщо Apple хоче залучити на свою платформу більше розробників і переконати нинішніх користувачів Mac спробувати свої сили, було б дуже розумно, щоб миша, що поставляється в комплекті, була хоча б наполовину пристойною.

Ергономіка понад усе

Щоб було зрозуміло, я не кажу, що Apple потрібно відмовитися від Magic Mouse і перейти на геймерський режим з незграбним пристроєм з тонною сліпучою RGB-підсвічуванням і агресивними вигинами (ми всі знаємо, що Apple ніколи цього не зробить). Просто потрібно вдосконалити мишу, щоб вона була краще адаптована до нової реальності Mac як ігрового пристрою.

Apple могла б виправити ситуацію, випустивши досконалішу Magic Mouse, яка була б більш ергономічною і краще підходила для ігор, хай і побічно. Що я маю на увазі? Не секрет, що низький профіль Magic Mouse може стати дуже незручним у разі тривалого використання. Вона не забезпечує жодної підтримки кисті або зап’ястя, і я знаю як мінімум одну людину, якій вона здалася настільки болісною, що вона була змушена перейти на вертикальну ергономічну мишу, щоб полегшити дискомфорт. Якби Apple просто змінила дизайн Magic Mouse, зробивши її зручнішою та комфортнішою, це зробило б її набагато зручнішою для геймерів.

Така зміна не обійдеться без компромісів. По-перше, більш ергономічна миша, ймовірно, не матиме плоскої поверхні, яка використовується в нинішній Magic Mouse для жестів. Але це не означає, що управління жестами взагалі неможливе. Logitech MX Master 3S оснащена кнопкою жесту, яку потрібно утримувати, переміщуючи мишу в різних напрямках, для виконання швидких дій. Це геніальна ідея та доказ того, що максимальний комфорт та покращене управління можуть йти рука об руку.

Переробка Magic Mouse в більш ергономічну модель коштуватиме не тільки заради кращої ігрової продуктивності, але і для більш комфортного тривалого використання. І якщо це означає, що Apple зможе переглянути абсурдну ситуацію із зарядкою своєї нинішньої миші, тим краще.

На Mac можуть бути найкращі ігри у світі, але якщо миша Apple за умовчанням залишається практично непридатною для використання в іграх, це відштовхне геймерів (або змусить їх витратити ще більше грошей на найкращу мишу). Адже це зовсім не обов’язково. Все, що потрібно змінити – це практично все, що пов’язане з Magic Mouse.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.