Статті

Для чого згодиться Windows 7 у 2024 році

Share

Вже давно вийшла Windows 11 і активно розробляється 12-а версія операційної системи, але й стара добра Windows 7 не забувається користувачами. Хоч вона й вийшла у 2009 році, але досі багато нею користуються. Розберемося для чого стане у нагоді Windows 7 в 2024 році – не забудьте поставити лайк і підписатися на мій блог.

Ідеальна для старого ПК

Windows 7 чудово підійде для старого заліза. Скажімо, якийсь 2-х ядерний процесор і всього 2 гігабайти оперативної пам’яті. Трохи потанцювавши з бубном, налаштовуємо кореневі сертифікати та браузер, поле чого мережеві служби працюватимуть коректно.

На виході ми отримаємо цілком нормальний комп’ютер, які ще послужить багато років. Щоправда, доведеться підібрати програми тих років — новий софт, якщо встановиться на стару ОС, працюватиме значно повільніше. Плюс тут ще в тому, що “сімка” не вимагає SSD накопичувач.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ідеальна для старих ігор

Не всі старі ігри коректно працюють під Windows 10/11 особливо ті шедеври, які створювалися під Windows 95/98 і навіть MS DOS. У Windows 7 хороша підтримка старих ігор – іноді йде навіть те, що складно запустити в режимі емуляції на сучасній операційній системі. А Windows 7, створена в 2009 році, просто мала підтримувати софт від попередніх ОС — адже на той час програм було не так багато.

Ідеальна для старих пристроїв

Тут проводимо аналогію зі старими іграми – є багато старих пристроїв, які колись працювали під попередніми версіями ОС. З новою ОС частина функцій або софт для пристрою може бути недоступними. Виручає саме Windows 7, яка, знову ж таки, повинна підтримувати тисячі пристроїв, які були зроблені до випуску операційної системи. Досі спостерігаю Windows 7 на промислових підприємствах — верстати та обладнання тих років чудово працюють із цією системою.

Ідеальна для тих, хто боїться стеження

Сучасна Windows збирає просто гору даних про вас – хоч і нам заявляють, що всі дані знеособлені та не прив’язані до вашої персони, ми все одно можемо на 100% не знати, що вирушає на сервер телеметрії. Windows 7 хоч і збирала дані про користувачів, але не робила це так активно, як Windows 10/11. Та й тоді інтернет був у зародковому стані — швидкості були маленькі, часто оплата йшла за трафік або за час. Отже, Windows не могла надсилати велику кількість даних.

Ідеальна для тих, хто не звик до нових ОС

Windows 7 – остання “класична” операційна система. Наступні ж пішли з різними наворотами. Багатьом користувачам складно звикнути до Windows 10/11 і вони вибирають 7 версію, яка дуже схожа на всі попередні системи. Та тільки синьо-блакитний фон може викликати сильне почуття ностальгії на ті часи.

Сьома, мабуть, була найвдалішою з погляду юзабіліті – всі налаштування в одному місці і немає нічого зайвого. Також “сімка” ідеальна для тих, хто не хоче жодних змін – ОС більше не отримує оновлень і в інтерфейсі нічого більше не зміниться.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Windows
  • Останні записи

    Стали відомі нові функції акумуляторів у iPhone 15

    В iPhone та iPad використовуються літій-іонні акумулятори, які схильні до хімічного старіння. Це поступово знижує…

    12.05.2024

    Microsoft повідомила про повне припинення підтримки Windows 10 21H2 менш ніж за місяць

    Наслідуючи графік життєвого циклу своїх операційних систем Windows компанія Microsoft оголосила про повне закінчення підтримки…

    12.05.2024

    У мережу злили фото складаного Xiaomi Mix Flip

    Знімок засвітився у китайській соцмережі Wiebo. На ньому показано зовнішню сторону складаного смартфона Xiaomi Mix…

    12.05.2024

    В App Store з’явився емулятор PlayStation 1

    Користувачі iPhone тепер можуть зіграти в тайтли першої PlayStation завдяки новому безкоштовному емулятор Gamma, який з'явився в…

    12.05.2024

    Астрофотограф зробив вражаючий знімок сонячного затемнення

    Зйомка повного сонячного затемнення вважається одним із найскладніших завдань в астрофотографії через необхідність детального планування…

    12.05.2024

    Робот-гуманоїд Tiangong вміє бігати зі швидкістю 6 км/год (відео)

    Стартап з Пекіна представив Tiangong – робота-гуманоїда з електричним приводом, здатного розвивати біг до 6…

    12.05.2024