Для чого згодиться Windows 7 у 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вже давно вийшла Windows 11 і активно розробляється 12-а версія операційної системи, але й стара добра Windows 7 не забувається користувачами. Хоч вона й вийшла у 2009 році, але досі багато нею користуються. Розберемося для чого стане у нагоді Windows 7 в 2024 році – не забудьте поставити лайк і підписатися на мій блог.

Ідеальна для старого ПК

Windows 7 чудово підійде для старого заліза. Скажімо, якийсь 2-х ядерний процесор і всього 2 гігабайти оперативної пам’яті. Трохи потанцювавши з бубном, налаштовуємо кореневі сертифікати та браузер, поле чого мережеві служби працюватимуть коректно.

На виході ми отримаємо цілком нормальний комп’ютер, які ще послужить багато років. Щоправда, доведеться підібрати програми тих років — новий софт, якщо встановиться на стару ОС, працюватиме значно повільніше. Плюс тут ще в тому, що “сімка” не вимагає SSD накопичувач.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ідеальна для старих ігор

Не всі старі ігри коректно працюють під Windows 10/11 особливо ті шедеври, які створювалися під Windows 95/98 і навіть MS DOS. У Windows 7 хороша підтримка старих ігор – іноді йде навіть те, що складно запустити в режимі емуляції на сучасній операційній системі. А Windows 7, створена в 2009 році, просто мала підтримувати софт від попередніх ОС — адже на той час програм було не так багато.

Ідеальна для старих пристроїв

Тут проводимо аналогію зі старими іграми – є багато старих пристроїв, які колись працювали під попередніми версіями ОС. З новою ОС частина функцій або софт для пристрою може бути недоступними. Виручає саме Windows 7, яка, знову ж таки, повинна підтримувати тисячі пристроїв, які були зроблені до випуску операційної системи. Досі спостерігаю Windows 7 на промислових підприємствах — верстати та обладнання тих років чудово працюють із цією системою.

Ідеальна для тих, хто боїться стеження

Сучасна Windows збирає просто гору даних про вас – хоч і нам заявляють, що всі дані знеособлені та не прив’язані до вашої персони, ми все одно можемо на 100% не знати, що вирушає на сервер телеметрії. Windows 7 хоч і збирала дані про користувачів, але не робила це так активно, як Windows 10/11. Та й тоді інтернет був у зародковому стані — швидкості були маленькі, часто оплата йшла за трафік або за час. Отже, Windows не могла надсилати велику кількість даних.

Ідеальна для тих, хто не звик до нових ОС

Windows 7 – остання “класична” операційна система. Наступні ж пішли з різними наворотами. Багатьом користувачам складно звикнути до Windows 10/11 і вони вибирають 7 версію, яка дуже схожа на всі попередні системи. Та тільки синьо-блакитний фон може викликати сильне почуття ностальгії на ті часи.

Сьома, мабуть, була найвдалішою з погляду юзабіліті – всі налаштування в одному місці і немає нічого зайвого. Також “сімка” ідеальна для тих, хто не хоче жодних змін – ОС більше не отримує оновлень і в інтерфейсі нічого більше не зміниться.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.