Як вмикається захист iPhone у разі крадіжки, і чи варто його вмикати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

На цей раз розглянемо питання, чи потрібно активувати функціонал захисту яблучного смартфона при крадіжці. Відповідь тут однозначна – безумовно, стоїть. Причин цього кілька.

Реклама
  1. Головна привабливість даної опції полягає в тому, що її робота майже не відбивається на експлуатації самого апарата, проте цей функціонал значно підвищує рівень захищеності гаджета.
  2. Після активації такого додаткового захисту, якщо не спрацьовує FaceID або TouchID, користувач зберігає можливість використання смартфона для надсилання повідомлень і здійснення викликів. Також доступними залишаються багато важливих функцій. тоді як блокуються операції, на зразок зміни пароля від FaceID/TouchID/AppleID, а також перегляд паролів, збережених на пристрої.
  3. Користувач будь-якої миті може легко вимкнути опцію захисту телефону при крадіжці, що актуально після повернення у знайоме та безпечне місце, наприклад, у свою квартиру.

Активується захист Айфона при крадіжці на яблучних смартфонах таким чином:

1. Перевірка установки ОС iOS 17.3 beta або пізніших версій.

2. Відкриття програми «Параметри».

3. Вибір розділу «FaceID та код доступу».

4. Активація захисту у розділі «Захист вкраденого пристрою».

Після цих маніпуляцій ваш пристрій буде максимально захищений. Якщо ж потрібно відключити цей функціонал через некоректну роботу FaceID або TouchID, можна скористатися вашим паролем від смартфона. Робити це рекомендується у знайомому місці.

Слід пам’ятати і про те, що і з активованою опцією фахівці рекомендують дотримуватися низки правил, що дозволяють убезпечити себе. Виглядають вони в такий спосіб.

  • Не передавайте пристрій незнайомим людям навіть для введення телефонного номера або пошуку облікового запису в соцмережах.
  • Якщо пристрій не використовується за призначенням, його слід ховати до кишені одягу або сумочки.
  • Не вдайтеся до заряджання гаджета до сторонніх пристроїв і не підключайтеся до бездротових мереж без пароля в громадських місцях.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: