Бездротові чи дротові: які навушники кращі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зараз у моді бездротові навушники — із провідними вже рідко ходять. Але що краще? В чому різниця? Давайте розберемося в цьому питанні трохи докладніше.

Провідні навушники

Плюс — за невеликі гроші можна купити навушники із високою якістю звуку. На цьому, мабуть, усі.

З мінусів можна виділити:

  • Дуже обмежений функціонал. Наприклад, щоб відтворити наступний трек, потрібно знову тягнутися до смартфона. Також не всі дротові навушники мають кнопку відповіді на дзвінок та регулювання гучності;
  • Проводи, звичайно ж, заплутуються, що зрештою призводить до їхньої деформації.

Також не варто забувати, що деякі смартфони просто не мають класичного роз’єму для навушників. Так, можна використовувати спеціальну гарнітуру або перехідник, але це вже «милиці».

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Безпровідні навушники

Із плюсів:

  • Немає дротів. Сучасні моделі надійно «сидять» у вухах за допомогою вакуумних амбушюр або ж прикріплюються на вухо;
  • Широкий функціонал. Як правило, за допомогою натискань або торкань можна керувати музикою, дзвінками, гучністю. Не слід дивитися на екран смартфона;
  • Шумопридушення. Більшість моделей бездротових навушників мають спеціальні мікрофони, які відстежують зовнішній шум «перевертають» його та наше вухо його не помічає.

А ось якість звуку безпосередньо залежить від вартості такого девайсу. Тут варто розуміти, що у недорогих навушників (1-3 тис. рублів) якість звучання дуже посередня. Також у дешевого пристрою можуть бути проблеми зі сполученням. Траплялися випадки, коли звук відставав від відео — недорогий гаджет просто не встигає розшифрувати аудіопотік або версія Bluetooth на стільки стара, що є затримка на будь-якому контенті.

Бездротовий гаджет також потрібно заряджати – самі навушники отримують заряд, перебуваючи в спеціальному кейсі, але і кейс потрібно раз на пару днів заряджати. Час автономної роботи у сучасних «вух» достатній — вистачає цілий день.

Але найбільший мінус Bluetooth навушників їх можна втратити. А якщо втратили, то вже треба купувати новий комплект.

Який висновок? Звичайно ж, бездротові навушники будуть краще у всьому, головне не втрачати їх і не купувати занадто дешеві. Дротові вже, на жаль, — минуле століття. Незабаром у смартфонах зовсім не буде відповідного роз’єму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.