Статті

Як за допомогою смартфона можуть списати гроші українців

Share

Ми живемо в епоху цифрової революції. Всі банківські операції вже здійснюються на смартфонах. Всі банківські операції вже здійснюються на смартфонах. Незабаром не залишиться фізичних банківських відділень. Майже у кожного є банківський рахунок і додаток для фінансових операцій. Звичайно, це зручно, але не завжди безпечно. Річ у тім, що гроші можуть зняти зі смартфона.

Ваша відповідальність

Злочинці часто телефонують і представляються працівниками банку, і користувачі довіряють їм здійснити певні операції за допомогою SMS або банківських додатків. Наприклад, називають одноразовий код транзакції або виконують певні операції в додатку. Тут є залізне правило. Користувач не повинен нікому називати код, а лише робити те, що каже працівник банку.

Якщо є сумніви, варто зателефонувати до банку або звернутися до найближчого відділення. Пам’ятайте, що в 99% випадків людина, яка запитує банківську операцію, є шахраєм, мета якого – заволодіти вашими грошима.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Віруси на смартфонах – причина

Смартфони за своєю структурою є комп’ютерами. Як і будь-яка інша цифрова система, вони схильні до злому. Деякі віруси відстежують, читають, надсилають і перехоплюють SMS-повідомлення. Дуже просунуті віруси можуть отримати доступ до даних у банківських додатках.

Як захистити себе

Не використовуйте смартфони зі старими операційними системами, не відключайте оновлення операційної системи та банківських додатків. Встановлюйте платний антивірус, якщо завантажуєте файли на пристрій з підозрілого джерела. Будьте обережні, коли переходите за посиланнями з незрозумілих джерел, які просять вас щось встановити або запитують якийсь дозвіл. Використовуйте лише перевірені програми з офіційних магазинів додатків.

І, звичайно, найкращий спосіб – це прив’язати свій банківський рахунок до звичайного мобільного телефону. Такі телефони не можуть підключатися до інтернету і не можуть встановлювати додатки. Це означає, що вони досить надійно захищені від вірусів. Якщо немає доступу до самого пристрою, перехопити SMS-повідомлення з банку практично неможливо.

Передача смартфона іншій особі

Чи можу я подзвонити з вашого смартфона? запитає незнайомець. Не варто давати свій смартфон для дзвінка, в кращому випадку наберіть номер самостійно і передайте його незнайомцю (пам’ятайте, що він може вихопити ваш гаджет і втекти). Не варто дозволяти незнайомцю щось робити з вашим пристроєм.

Також, якщо вам вкрай необхідно передати свій гаджет незнайомій людині, скористайтеся спеціальним гостьовим режимом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Лужна Софія

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

Опублікував
Лужна Софія
Tags: поради
  • Останні записи

    Що відомо про iPhone 16 Pro: характеристики, ціна, дата виходу

    Численні інсайди вказують на те, що в цьому поколінні найочікуваніший флагман отримає новий дизайн, збільшений…

    13.05.2024

    Нові iPad Pro отримають лише одну камеру: чому Apple відмовилася від ширококутної камери

    Нещодавнє оновлення iPad Pro стало одним із найбільш значущих за останні роки: яблучні планшети отримали передові процесори…

    13.05.2024

    OnePlus 13 і OnePlus 13R отримають різний дизайн

    На початку цього року китайська компанія OnePlus випустила на світовий ринок свій новий флагманський смартфон…

    13.05.2024

    У мережу злили якісні фото новенького HONOR 200 Pro

    Хоча HONOR 200 Lite вже офіційно представлений, ми також очікуємо на появу ще як мінімум…

    13.05.2024

    Космічну “Руку Бога” показали на фантастичному фото

    Нове зображення одержано камерою темної енергії (DECam), встановленою на телескопі Бланко в Чилі. На кадрі…

    13.05.2024

    Samsung Galaxy S25 може стати чудовим ігровим смартфоном завдяки Snapdragon 8 Gen 4

    Samsung, швидше за все, випустить Galaxy S25 на початку наступного року, і очікується, що телефон…

    13.05.2024