Який месенджер кращий: WhatsApp, Telegram чи Viber

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Практично в кожного власника смартфона є месенджер – без нього вже складно уявити сучасне життя. Але який месенджер обрати? На сьогодні у світі є три основні месенджери, якими користується весь світ – WhatsApp, Telegram і Viber. Так, крім цих продуктів є ще й інші, наприклад Signal або Line, але немає сенсу їх розглядати – більшість користувачів якраз у 3-х месенджерів. Давайте розберемо кожен із них трохи детальніше.

Viber

Швидкий, зручний, але без будь-яких фішок. Здебільшого Viber користується популярністю в Україні. Річ у тім, що спочатку месенджер WhatsApp був до 2016 року платним, а Viber широко рекламувався якраз у країнах колишнього СРСР. Тому, люди там досі користуються цим месенджером. У Viber теж був якийсь час популярний, але потім люди стали використовувати WhatsApp.

Viber на сьогоднішній день є хорошим месенджером, але ним користується мало людей у країні. Можна тримати Viber лише для резервного каналу зв’язку, адже буває, що відеодзвінок на WhatsApp гальмує, а на Viber все добре.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

WhatsApp

Мабуть, найпопулярніший месенджер у всьому світі. Фішка його в тому, що він популярний у людей старшого покоління, які вже не хочуть нічого змінювати. Основний плюс WhatsApp – відсутність тематичних новинних каналів (у нашій країні ця опція відключена). У підсумку ми отримуємо “чистий” месенджер, де немає нічого зайвого – тільки чати, дзвінки та групові чати.

З тієї причини, що зелений месенджер є практично у кожного власника смартфона, він продовжує займати перші місця за популярністю. Навіть ті, хто завів Telegram, однаково тримають у запасі WhatsApp, незважаючи на його мінуси, наприклад, він працює набагато повільніше, ніж “телега”.

Telegram

Знаменитий продукт Павла Дурова вже кілька років набирає популярності переважно серед молоді. На сьогодні можна сміливо сказати, що “телега” – найфункціональніший і найшвидший месенджер. Головна фішка Telegram – новинні канали та різні боти. До того ж, часом, новини насамперед з’являються в Telegram, а потім на сайтах ЗМІ. До того ж, контент у Telegram слабо модерується і часом можна побачити те, що не пропустить цензура у звичайних ЗМІ.

Величезна кількість ботів спрощують життя – можна замовити піцу, поспілкуватися зі службою підтримки, скористатися нейромережами. Кількість зручних і корисних ботів у Telegram зростає з кожним днем.

Ну і, звісно, велика кількість стікерів, смайлів, широкі налаштування роблять цей месенджер найфункціональнішим. Але поки що його обирає переважно молодь. Провів невелике опитування серед своїх контактів – людям за 50 Telegram не подобається з тієї причини, що занадто багато інформації він дає.

Але все одно майбутнє за Telegram – його аудиторія зростає з кожним днем, він постійно розвивається і отримує оновлення.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.