Чи варто вам купувати планшет в 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливо, вам не потрібен планшет, якщо ви вже задоволені своєю мобільною технікою, але вони чудово підходять для перегляду цифрових медіафайлів, і ви навіть зможете пограти і попрацювати, якщо виникне така необхідність.

Цей посібник допоможе вам визначити, чи потрібен вам планшет, використовуючи кілька запитань і чинників, пов’язаних із вашими потребами, бюджетом і способом життя.

Що таке планшет?

A Планшет це пристрій із сенсорним екраном, схожий на телефон із набагато більшим екраном або на невеликий ноутбук без клавіатури. Як і телефони та ноутбуки, ви можете використовувати планшети для розваг, роботи та інших цілей.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вони краще підходять для перегляду мультимедіа, ніж телефони, оскільки мають великі екрани, і ви можете використовувати планшет у парі з бездротовою клавіатурою, щоб наблизити його функціональність до функціональності ноутбука, якщо ви намагаєтеся працювати на ходу.

Планшети також менш портативні, ніж телефони, але більш портативні, ніж більшість ноутбуків.

Кому варто придбати планшет?

Планшет може стати вам у нагоді, якщо ви:

  • Вам подобається читати та переглядати веб-сторінки на телефоні, за винятком напруги очей.
  • Бажаєте мати можливість залишити свій ноутбук вдома і при цьому мати можливість виконувати якусь роботу
  • Хочете зберегти заряд батареї телефону для телефонних справ, а соціальні мережі, електронну пошту, ігри та все інше робити на пристрої з великим екраном

Кому не варто купувати планшет?

Не всім потрібний планшет. Він може не знадобитися вам, якщо ви:

  • Вас не бентежить маленький екран під час перегляду відео та ігри з телефону
  • По роботі вам доводиться всюди носити із собою ноутбук, і ви не можете виконувати роботу на планшеті
  • Не бажаєте дивитися потокове відео, читати та слухати книги, а також виконувати завдання щодо підвищення продуктивності на одному пристрої.

Чому вам варто купити планшет

Планшети – це гнучкі пристрої, які можуть бути корисні в різних ситуаціях. Ви можете використовувати планшет для перевірки та відповіді на електронну пошту, участі у відеодзвінках, перегляду фільмів та телепередач, веб-серфінгу, читання електронних книг, ігор та багато іншого. Оскільки існує так багато різних способів використання планшета, є багато причин, з яких ви можете захотіти його купити. Ось лише кілька найважливіших із них.

Ви затятий читач

Ви любите читати та хотіли б почати читати більше книг. Можливо, ви не проти додати кілька аудіокниг то тут, то там? Планшети – чудові електронні читалки завдяки своїм великим екранам, але при цьому вони досить легкі, щоб зручно тримати їх у руках протягом тривалого часу.

Ви не можете отримати достатньо потокового контенту

Неважливо, чи намагаєтеся ви наздогнати своїх улюблених творців Youtube, подивитися останній документальний фільм на Netflix або подивитися нову K-драму, планшети зручніше за ноутбуки і забезпечують кращу якість перегляду, ніж телефони. Крім того, вони не такі громіздкі, як ноутбуки. Потокові програми також не вимагають багато енергії для роботи, тому навіть старі та бюджетні планшети є відмінними медіапотоками.

Ви любите грати в ігри на ходу

Коли у вас є небагато вільного часу протягом дня, ви любите заповнювати його мобільними іграми. Телефони цілком підходять для мобільних ігор, але планшети надають більше площі екрану для відображення гри, і, як правило, вони потужніші, що забезпечує кращу продуктивність. Ви також можете використовувати планшет для потокової передачі ігор через Xbox Game Pass та Amazon Luna.

Ви хотіли б підвищити свою продуктивність

Ви завжди шукаєте способи підвищити свою продуктивність в офісі та інших місцях. Планшети краще ноутбуків підходять для ведення записів під час нарад, особливо якщо ви придбаєте планшет із підтримкою стілусу. Записувати нотатки на планшеті набагато простіше, ніж на папері. У вас завжди є можливість підключити бездротову клавіатуру, якщо вам потрібно виконати серйознішу роботу в офісі або за його межами.

Ви хочете полегшити свою повсякденну ношу

Якщо ви щодня носите з собою громіздкий ноутбук, ви можете полегшити свою ношу, залишивши його вдома або в офісі та взявши замість нього планшет. Замінити ноутбуки та телефони планшетами набагато складніше, якщо тільки не йдеться про фаблет якщо тільки фаблет не відповідає вашим потребам. Ці гібридні пристрої мають всі переваги планшета: великі екрани і тривалий час автономної роботи, але при цьому можуть працювати як телефон.

Коли не варто купувати планшет

Планшети мають безліч застосувань, але вони займають проміжне положення, в якому деякі люди знаходять їх більш цінними, ніж інші. Комусь потрібен ноутбук, і планшет не підійде, а комусь нічого не потрібно, крім смартфона. Якщо ви вже задоволені своїм телефоном, ноутбуком і електронною читалкою, то вам, можливо, буде складно знайти необхідність у планшеті. Ось кілька причин, з яких ви можете не захотіти купувати планшет:

Ви майже не користуєтесь телефоном і ніколи не потребували ноутбука

Якщо ви використовуєте телефон тільки для дзвінків і ніколи не потребували ноутбука, то вам, швидше за все, буде важко знайти застосування планшету. Подумайте, що ви можете робити з планшетом, наприклад використовувати його як електронну читалку або дивитися потокове відео Netflix, і запитайте себе, чи стали б ви використовувати для цих цілей свій телефон, якби його екран був більшим. Якщо відповідь не ствердна, то немає причин купувати планшет.

Ваш телефон відмінно підходить для споживання медіа

Якщо ви вже використовуєте свій телефон для всього того, для чого використовували планшет, і у вас немає проблем з маленьким розміром екрана, планшет може виявитися не найкращою покупкою. Те ж саме, якщо ви дивитесь тільки потокові сервіси на телевізорі і у вас вже є спеціальна електронна читалка або ви читаєте тільки фізичні книги. Можливо, вам варто подумати, чи не буде планшет зручнішим у деяких ситуаціях, але не купуйте його, якщо відповідь негативна.

Вам обов’язково потрібно всюди носити із собою ноутбук

У вас є критично важлива програма для роботи, яку можна запустити тільки на ноутбуці, або інша причина, через яку ви не можете розлучитися з ноутбуком? Якщо це так, то немає особливого сенсу додавати планшет у свою повсякденну ношу. Можливо, ви все ж таки захочете придбати планшет, щоб використовувати його як електронну читалку або дивитися потокові сервіси в ліжку, але у вашому конкретному випадку він навряд чи допоможе скоротити кількість електронного безладдя.

Чи варто купувати планшет?

Чи варто купувати планшет – питання індивідуальне, і відповідь на нього залежить від ваших обставин. Наприклад, якщо ви любите дивитися YouTube або Netflix у ліжку перед сном, можливо варто придбати планшет саме для цього. Аргумент на користь придбання планшета буде більш вагомим, якщо ви також завзятий читач і у вас немає спеціальної електронної читалки.

Якщо у вас вже є пристрої, які можуть робити все те саме, що і планшет, наприклад потужний смартфон з великим дисплеєм, легкий ноутбук і електронна читалка, можливо, не варто купувати планшет.

Чи потрібний вам планшет для підвищення продуктивності?

Планшети – це універсальні пристрої, які дублюють деякі функції телефонів і ноутбуків, але при цьому менш портативні, ніж одні, і портативніші, ніж інші. Деяким людям достатньо телефону та ноутбука (або просто телефону), а іншим достатньо планшета. Планшети також корисні для таких завдань, як робота в якості терміналу в точках продажу, збір підписів і навіть доповнена реальність, де телефон або ноутбук не підійдуть.

Якщо ваша мета – підвищити продуктивність, згадайте випадки, коли ви відчували, що могли б щось зробити, але у вас був лише телефон. Або коли вам доводилося розлучатися з ноутбуком, тому що він був занадто великим та громіздким, і ви шукали ручку та папір, щоб записати нотатки. Носіння з собою планшета може швидко підвищити вашу продуктивність, якщо ви часто опиняєтеся в подібних ситуаціях.

Чи варто придбати планшет, якщо у вас є телефон?

Хоча планшети дійсно дублюють багато функцій телефонів, а сучасні смартфони, по суті, є невеликими планшетами, які можуть здійснювати телефонні дзвінки, це не робить їх повністю взаємозамінними. Екрани планшетів найкраще підходять для перегляду мультимедіа. Навіть якщо ви використовуєте свій телефон для перегляду потокового відео і не заперечуєте проти маленького екрана, ви виявите, що більший екран планшета забезпечує зручніше використання таких завдань, як написання електронних листів та робота з текстом.

ПОШИРЕНІ ЗАПИТАННЯ

  • У чому різниця між iPad та планшетом? Apple iPad – це лінійка планшетів компанії, які випускаються в різних розмірах. Головна відмінність iPad від інших видів планшетів полягає в тому, що пристрої Apple працюють на iPadOS – операційній системі, що базується на тій, на якій працюють iPhone; закрита екосистема Apple означає, що iPad працюватиме без проблем з iPhone та Mac. Більшість інших планшетів зазвичай працюють під керуванням Android або Windows, залежно від виробника.
  • Що таке режим планшета?Режим планшета – це функція ПК “два в одному” під керуванням Windows 10, яка дозволяє керувати пристроєм за допомогою сенсорного екрана, а не миші та клавіатури. У Windows 11 режим планшета, по суті, скасований. Але ви все одно можете використовувати щось подібне, від’єднавши клавіатуру комп’ютера і повернувши екран.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.