Статті

Прихована функція iPhone, через яку телефон розряджається занадто швидко

Share

Це дуже корисна функція, але має дві критичні недоліки: непомітне витрачання мобільного трафіку і швидкий розряд акумулятора.

Сучасні смартфони, незалежно від виробника, мають одне слабке місце: слабкий акумулятор. Незалежно від того, яким пристроєм ви користуєтеся, увечері чи вночі телефон перебуває на зарядці. А якщо йому вже більше року, то висока ймовірність, що ви заряджаєте його кілька разів протягом доби.

І часто такі проблеми пов’язані не лише зі слабкою в порівнянні з потужністю смартфонів батареєю, а й з великою кількістю функцій, які впровадив розробник нашої зручності. Не всі вони нам потрібні, проте заряд АКБ вони витрачають справно.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Одна з таких функцій в iPhone – ” Допомога Wi-Fi “. Штука дуже корисна та зручна. За її допомогою Apple досягає відмінної швидкості передачі даних на ваш пристрій навіть у тому випадку, якщо ви підключені до нестабільного WI-FI з’єднання.

Працює це дуже просто: система постійно аналізує якість з’єднання і якщо бачить якісь неполадки, непомітно перемикає вас на мобільні дані, щоб ви не відчули проблеми з інтернетом під час перегляду відео або вивчення інформації у браузері.

Ось тільки постійний аналіз якості WI-FI витрачає заряд акумулятора. Якщо пристрій новий, то ви навряд чи це відчуєте, проте на старих пристроях турбота Apple про зручність серфінгу буде відчуватися досить сильно.

Є ще один недолік. Він актуальний для тих, у кого невеликий пакет гігабайтів: смартфон непомітно витрачатиме трафік, що може призвести до неприємної ситуації: у дорозі: терміново потрібен інтернет, а його немає, тому що iPhone непомітно витратив весь трафік.

На щастя, цю функцію можна вимкнути. Якщо у вас стабільне WI-FI з’єднання будинку, ви не підключаєтеся до публічних мереж, а мобільний трафік і заряд акумулятора вам важливіші за зручність, то просто зайдіть в налаштування смартфона, перейдіть в «Стільникові дані», прокрутіть екран до кінця і натисніть повзунок поряд з параметром «Допомога Wi-Fi».

Але одразу попереджаємо: чудес чекати не варто. Старий смартфон не житиме 2 дні замість 2-х годин. Це так не працює. Однак заощадити кілька хвилин (а іноді годин) екранного часу завжди можливо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Wi-Fi
  • Останні записи

    Як поліпшити Wi-Fi сигнал домашнього роутера за п’ять хвилин

    Щоб забезпечити надійне та стабільне підключення Wi-Fi у вашому домі, необхідно враховувати кілька важливих факторів.…

    19.05.2024

    Компанія Ayaneo представила міні-ПК у стилі Macintosh

    Компанія Ayano представила на ринку новий міні-ПК. Ayaneo AM01S оснащений процесором AMD Ryzen7 8845hs або…

    19.05.2024

    Спецслужби назвали соціальні мережі, які становлять загрозу національній безпеці України

    Противник активно проводить психологічні операції проти України за допомогою tiktok. Розвідка також бачить загрози національній…

    19.05.2024

    Що потрібно знати під час створення пароля для свого облікового запису

    Кіберполіція рекомендує дотримуватися цих порад під час створення пароля та використання облікового запису. Для створення…

    19.05.2024

    У “Vodafone” відповіли абонентам, чому може зникнути Інтернет

    Скарги на Vodafone почали надходити після введення графіків відключення електроенергії по всій Україні. "Тут знову…

    19.05.2024

    Названо 10 найпоширеніших помилок при зарядці смартфона

    У сучасному світі смартфон став нашим незамінним помічником. Ми використовуємо його для дзвінків, спілкування, роботи,…

    19.05.2024