CES 2024: всі GPU, монітори та ноутбуки, які варто очікувати

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

CES залишається грандіозним шоу у світі комп’ютерних технологій. Ми ще живемо в епоху, коли всі найбільші імена в області ПК з’являються на цьому заході, намагаючись перевершити один одного, що завжди робить його захоплюючим для глядачів.

Зважаючи на все, CES 2024 стане грандіозною подією. Буде анонсовано безліч новинок комп’ютерного обладнання, ноутбуків, ігрових ноутбуків, моніторів та багато іншого. Ось чого варто очікувати від виставки і що ми знаємо зараз.

Nvidia, AMD та Intel

Nvidia планує широко бути присутнім на виставці цього року. Її віртуальна презентація розпочнеться о 8-й ранку за тихоокеанським часом у понеділок, за день до офіційного старту CES. Про що говоритиме компанія цього року, не секрет. Витіки про графічні процесори RTX 40 Super для настільних ПК відбуваються вже кілька місяців, а потім з’явилися офіційні тизери від компанії. На даний момент нові карти здаються найближчою гарантією.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Отже, за чутками, будуть представлені RTX 4080 Super, 4070 Ti Super та 4070 Super, а також багато розмов навколо ШІ, звичайно. Примітно, що цього року, схоже, не буде анонсовано жодного мобільного GPU, тому поки не варто очікувати старту серії RTX 50.

Виступ AMD відбудеться безпосередньо перед Nvidia о 7 годині ранку за тихоокеанським часом у рамках презентації під назвою “Разом ми просуваємо ШІ”. Вестиме презентацію генеральний директор AMD доктор Ліза Су, а також генеральний менеджер з обчислень та графіки Джек Хуінь. Очікується, що в центрі уваги виявиться тема штучного інтелекту, хоча витікання про вражаючу продуктивність нових APU Ryzen 8000 теж виглядають багатообіцяюче.

У будь-якому випадку, не варто очікувати цілої лінійки нових GPU на противагу анонсам Nvidia, хоча є чутки, що AMD представить бюджетніший GPU для настільних ПК – Radeon RX 7600 XT. За чутками, ця карта використовуватиме графічний процесор Navi 32 і заповнить проміжок між RX 7700 XT і RX 7600.

Нарешті, презентація Intel відбудеться у понеділок о 15:00 за тихоокеанським часом. Вже анонсувавши у грудні процесори Meteor Lake, цього року основна доповідь на CES може бути присвячена ширшій тематиці ШІ. Пет Гелсінгер (Pat Gelsinger) вестиме CES, де “технології Intel, що підтримуються інноваційним та відкритим програмним забезпеченням, забезпечують можливості штучного інтелекту для споживачів та підприємств, щоб створити краще, відповідальне, більш стійке та більш інклюзивне майбутнє для всіх”.

Чутки також вказують на 14-е покоління Raptor Lake Refresh, яке стоятиме поряд із Meteor Lake, про що нещодавно згадувалося у витоках. Як Intel позиціонуватиме ці чіпи, буде цікаво дізнатися, особливо враховуючи те, скільки зусиль вона доклала до ребрендингу Core Ultra.

Ноутбуки

В цьому році оновлення ноутбуків відбуваються не зовсім вчасно. Зазвичай вони приурочені до анонсів Nvidia, AMD та Intel, але оскільки Nvidia не бере участі в обговоренні, більша частина уваги зосереджена навколо запуску Intel Meteor Lake Core Ultra. Основні анонси, пов’язані із запуском, вже були зроблені в грудні, поряд із безліччю нових ноутбуків, таких як Acer Swift Go. Але ми можемо очікувати на анонс ще кількох ноутбуків від звичайних підозрюваних.

Цього тижня компанія Dell вже оголосила про оновлення лінійки XPS, представивши нові моделі XPS 13, 14 та 16, а також кілька нових моніторів UltraSharp. Якщо вірити витокам, на фронті Alienware теж все гладко. Очікується, що нові пристрої представлять такі виробники ноутбуків, як HP, Lenovo, Asus, Razer та багато інших. Однак, оскільки анонсів мобільних GPU не очікується, ігрові ноутбуки будуть в основному засновані на торішніх GPU, таких як RTX 40-серії.

У будь-якому випадку, можна з упевненістю сказати, що майже кожен новий ноутбук позиціонуватиметься як ПК зі штучним інтелектом, навіть якщо це поняття все більше здається неправильним.

Монітори

Ігрові монітори стали досить жвавою темою на CES за останні кілька років, особливо у зв’язку з прискоренням гонки щодо впровадження досконаліших технологій панелей. Такі компанії, як Samsung Display і LG, зазвичай представляють нові панелі в партнерстві з усіма виробниками, Samsung Electronics, Asus або Dell. Деякі з найгучніших анонсів вже відбулися, наприклад, OLED-монітор LG із подвійною частотою оновлення 480 Гц.

Можна упевнено припустити, що OLED стане основним напрямом, але завжди цікаво подивитися, як ці компанії зможуть просунути технологію ще далі. Подивіться на 27-дюймовий 3D-монітор Acer, який анонсували минулої осені і забезпечує можливість перегляду 3D без окулярів. Сподіваємося, що ми побачимо більше подібних моніторів, які розвиватимуть технологію в нових напрямках та покращуватимуть звичні нам параметри, такі як роздільна здатність, частота оновлення та підсвічування.

Гарнітури XR, периферійні пристрої, настільні комп’ютери та багато іншого

Враховуючи, що Apple Vision Pro, за чутками, очікує на вихід у лютому, не дивуйтеся, якщо ми побачимо, що конкуренція теж посилюється. Гарнітури змішаної реальності та відповідні VR-технології – завжди цікава частина CES, особливо експериментальні новинки. Тепер, коли Apple використовувала цей термін, очікуйте, що тема просторових обчислень стане головною у місті.

Крім того, можна очікувати, що зали конференц-центру Лас-Вегаса заполонить звичайний асортимент нових мишей, клавіатур, настільних ПК, комплектуючих та інших аксесуарів, сподіваючись виділитися і зробити фурор. Що саме? Для цього нам доведеться почекати та подивитися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.