Чого не можна робити під час заряджання смартфона: корисні поради

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як користуватися смартфоном, коли він перебуває на зарядці, розповів експерт у сфері IT-технологій.

Акумулятор смартфона прослужить довше, якщо не розряджати його “в нуль” і не залишати підключеним до електроживлення на всю ніч, зазначив він. Щоб не “вбити” батарею, треба завжди підтримувати в ній заряд у діапазоні 20-80 відсотків.

“Побачили 20 відсотків – поставили на зарядку, побачили 80 відсотків – зняли телефон. Так він не перегрівається, не перетруджується, так буде найбезпечніше”, – радить експерт.
Користуватися смартфоном, доки він заряджається, не рекомендується, попередив експерт. За його словами, одночасно накопичуючи та витрачаючи заряд, батарея зазнає підвищених навантажень, які згодом можуть призвести до зменшення її ємності.
“Якщо ви просто дивитеся відео, гортаєте фотографії або серфіті в інтернеті, додаткові втрати акумулятора будуть становити 2 відсотки ємності за рік. Але якщо грати під час зарядки або користуватися ресурсомісткими додатками, наприклад, відеоредактором, телефон буде нагріватися, а високі температури дуже шкідливі для акумулятора, і втрата ємності буде набагато більшою”, – пояснив експерт.
Людям, які не можуть надовго відмовитися від використання смартфона, він запропонував два способи прискорити заряджання пристрою.
“Найпростіше – вимкнути телефон на час заряджання, так буде найшвидше. Якщо відключати пристрій небажано, слід увімкнути темну тему, якщо це OLED-дисплей, а також режим енергозбереження”, – порадив експерт.
Не варто заряджати смартфон на холоді, це може призвести до виходу акумулятора з ладу, додав експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.