Як захистити смартфон у морози

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Як і будь-яка електроніка, смартфони бояться холоду, а їх акумулятори особливо. Іноді здається що виробники явно не чули про справжню зиму. Багато мобільників хизуються металевими або скляними корпусами — начебто спеціально для того, щоб посилити вплив холоду. Давайте розберемо, як із ним боротися.

Реклама

Нехай це і злегка абсурдно, але пластиковий корпус недорогого смартфона в морози порівняно непогано захищає електроніку, чого не скажеш про скло та метал дорогих флагманів. Так-так, всі ці ваші iPhone і Samsung Galaxy дуже і дуже вразливі. Скло та метал добре проводять тепло та сприяють швидкому охолодженню. Саме тому алюмінієві смартфони варто захистити від охолодження за допомогою чохла, бажано із пластиковою рамою та зовнішньою текстурою на кшталт шкіри. Силікон теж годиться.

Але одяг для вашого мобільного улюбленця – це ще не все. Вона не врятує акумулятор, якщо ви активно використовуєте смартфон за мінусової температури — термін служби батареї це сильно скорочує. Особливо це стосується гаджетів зі стажем. Тому багато смартфонів у нас в країні виходять з ладу саме взимку — через низьку ємність акумулятора, що стала неприйнятно.

Тим більше, не варто на холоді заряджати смартфон. Нагадаю, що ефективний термін служби акумулятора дорівнює 700-800 циклів заряду, а це два роки при зарядці раз на добу. В теорії. Насправді ж ще менше. Так ось, одна зарядка на морозі з’їсть з ресурсу вашого акумулятора з півсотні (!) циклів заряду – за один раз. Загалом, заряджайте смартфон на морозі лише у разі гострої необхідності: використовуйте зовнішні переносні акумулятори з обережністю. Ховайте все у кишеню і душевним теплом врятуйте улюблений гаджет.

А ось простий опитувальник для перевірки готовності вашого смартфона до зими:

  1. Чи не час його взагалі оновити? Новий рік, а отже, можна порадувати себе чи близьких. До того ж, навколо акції та знижки. У нас особливо.
  2. Якщо відповідь на перше запитання — « ні », згадайте, а чи не минуло 1,5–2 роки з моменту покупки? Якщо так, то рекомендую поміняти акумулятор на новий та убезпечити себе. У нерозбірних гаджетах часом це ціла історія, часто не з дешевих. Буває, що легше (і ощадливіше) повернутися до пункту 1.
  3. Здорово, якщо смартфону менше року, але де ви його носите? Якщо в сумочці, то тримайте гаджет подалі від стінок, а в куртці або пальті краще внутрішню кишеню.
  4. Якщо смартфон металевий чи скляний, рекомендую носити апарат у чохлі та пам’ятати, що навіть він не врятує, якщо тримати пристрій на холоді довго.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: