5 причин придбати зовнішній жорсткий диск

Час читання: 2 хв.

Практика показує, що мало хто користується зовнішніми накопичувачами, зазвичай користувачі задовольняються одним жорстким диском, який знаходиться всередині комп’ютера або ноутбука. Але зовнішній накопичувач насправді корисна штука — розглянемо 5 причин для придбання такого гаджета. Коштує він не так дорого, а користі від нього багато. Не забудьте передплатити мій блог і поставити лайк!

Реклама

Відмінне місце для зберігання резервних копій

Мало хто з нас думає про те, де зберігати резервні копії. Ідеальним місцем для цього є зовнішній HDD, який підключається до ПК через порт USB. Усі важливі файли та документи можна періодично скидати на зовнішнє сховище, а сам пристрій тримати у безпечному, теплому та сухому місці. Робота із зовнішнім диском така ж, як і зі звичайною флешкою ​​- ніяких навичок для цього не потрібно, а всі ваші дані будуть збережені.

Також зовнішній диск є відмінним рішенням для зберігання конфіденційних даних, якщо буде надійно захований, наприклад, у сейфі.

Скинути все, що нагромадив смартфон

Навіть якщо у вас немає ПК або ноутбука, зовнішній накопичувач може бути корисний для зберігання даних зі смартфона – фотографій і відео. Внутрішня пам’ять смартфона дуже швидко закінчується, а зберігати дані у хмарі не завжди практично через низьку швидкість та ризик втратити файли. Сучасний смартфон вміє працювати із зовнішнім накопичувачем – досить раз у певний період записувати потрібні дані на диск. Ця маніпуляція така ж проста, як робота з будь-яким файловим менеджером смартфона.

Збільшити пам’ять комп’ютера

У випадку, якщо внутрішня пам’ять комп’ютера вичерпана і немає можливості додати ще один диск, приходить на допомогу зовнішній накопичувач. Пристрій може працювати довго при підключенні по USB і не мати жодних проблем. Ви одразу подумаєте, адже можна і флешку підключити, щоб заощадити? Але ні, компактна флешка не призначена для тривалої роботи з даними, вона може перегрітися або зовсім вийти з ладу та віднести у цифровий рай усі ваші дані.

А якщо потрібна висока швидкість, замість класичного зовнішнього HDD можна придбати швидкісний SSD накопичувач.

Потрібна висока швидкість роботи з файлами

Якщо у вас всередині ПК стоїть класичний HDD, а потрібно оперативно працювати з великими за розміром файлами, то на допомогу прийде зовнішній SSD диск. Якщо ваш ПК має порт USB 3.0, за допомогою зовнішнього SSD можна швидко працювати з даними. Тут є нюанс — якщо сам ПК працює повільно, то й швидкість роботи з файлами буде відповідна. Ця порада підходить для старих, але потужних комп’ютерів. Або для звичайного ПК, в якому ємність SSD добігла кінця, а додати пам’ять немає можливості.

Ідеальний інструмент для перенесення даних

Якщо вам потрібно перенести великі обсяги даних із одного ПК на інший, то найкращим рішенням буде зовнішній накопичувач. Так, можна з’єднати комп’ютери по локальній мережі, але не всі мають такі навички. Набагато простіше скинути потрібні дані з одного ПК, а потім підключити накопичувач до іншого пристрою.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.