Як режим енергозбереження псує ваш смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ні для кого не секрет, що однією з головних проблем Android-смартфонів є автономність. Без зовнішнього джерела живлення мобільні пристрої в кращому разі живуть день-півтора, а в разі активного використання і зовсім розряджаються до вечора поточної доби. Виробники вирішують цю проблему, зокрема програмними методами, додаючи режим енергозбереження на Андроїд. Увімкнувши опцію, ви зможете продовжити час роботи смартфона, але водночас зіткнетеся з цілою низкою незручностей.

Не надходять сповіщення на телефон

Режим енергозбереження обмежує роботу додатків у фоні. Як правило, після активації цієї функції всі програми автоматично закриваються під час блокування екрана, що є найменш помітним недоліком. Набагато гірше, коли не приходять сповіщення на Андроїд, у чому теж винен режим економії енергії.

Часом енергозбереження на Андроїд поводиться занадто агресивно, забороняючи додаткам надсилати сповіщення. Через це ви ризикуєте пропустити важливе повідомлення в WhatsApp або навіть дзвінок. Тож гарненько подумайте, чи варто вмикати режим енергозбереження.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Андроїд починає гальмувати

Хоча в теорії обмеження фонових додатків має позитивно позначитися на продуктивності пристрою, оскільки він звільняє себе від виконання зайвих завдань, у режимі економії енергії на Андроїд все відбувається інакше. Смартфон, навпаки, починає гальмувати, чого в звичайних умовах не відбувається.

Причина глюків Андроїд полягає в обмеженні тактової частоти процесора. Говорячи простою мовою, він починає працювати повільніше, через що і гальмує телефон. Зіткнулися з багами – вимкніть економію енергії на Андроїд.

Чому екран телефону став тьмяним

Режим економії енергії на телефоні примусово вмикає автоматичне регулювання яскравості, що дратує багатьох користувачів. Але це ще півбіди. Головний недолік – тьмяний екран на Андроїді.

Щоб зберегти енергію, деякі смартфони обмежують пікове значення яскравості, через що в сонячну погоду нічого не видно на екрані. Вирішити проблему в такому разі можна тільки через вимкнення енергозбереження на Андроїд.

Що ще не працює в режимі енергозбереження

Режим економії енергії – великий компроміс, на який далеко не завжди варто йти
Є й менш помітні недоліки режиму енергозбереження, на які ви не відразу звернете увагу:

  • відмова від вібрації;
  • вимкнення синхронізації;
  • вимкнення Always On Display;
  • зниження частоти оновлення екрана.

Навіть якщо ці обмеження здаються вам незначними, ви напевно погодитеся, що є достатньо приводів, які змушують задуматися, чи потрібно взагалі вмикати режим енергозбереження. Відповісти на нього допоможе наш тематичний матеріал.

Як вимкнути режим енергозбереження

Наявність швидкої зарядки майже повністю позбавляє нас від необхідності використання програмних методів, що дають змогу поліпшити автономність. Тому заради підвищення комфорту в процесі експлуатації смартфона краще відключити економію енергії на Андроїд. Зробити це можна двома способами:

  • через шторку повідомлень (Центр управління);
  • у розділі налаштувань “Батарея”.

Якщо телефон швидко розряджається, але вам зовсім не хочеться мати справу з недоліками режиму, спробуйте нестандартні способи економії енергії. Вони допоможуть поліпшити автономність без шкоди для продуктивності та інших важливих аспектів роботи пристрою.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.