Як захистити себе від злодіїв iPhone, які блокують доступ до вашого пристрою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Згідно з нещодавнім звітом Wall Street Journal, деякі злодії iPhone використовують налаштування безпеки, зване ключем відновлення, що унеможливлює для власників доступ до своїх фотографій, повідомлень, даних і багато чого іншого. Деякі жертви також розповіли виданню, що їхні банківські рахунки були спустошені після того, як злодії отримали доступ до їхніх фінансових додатків.

Однак важливо зазначити, що такий тип крадіжки важко здійснити. Для цього злочинцю необхідно, по суті, спостерігати, як користувач iPhone вводить пароль пристрою (наприклад, озираючись через плече на бар або спортивний захід), або маніпулювати власником пристрою, щоб він поділився своїм паролем. І це все до того, як вони фізично вкрадуть пристрій.

Звідти злодій може використати пароль, щоб змінити Apple ID пристрою, відключити функцію “Знайти мій iPhone”, щоб його місце розташування не можна було відстежити, а потім скинути ключ відновлення – складний 28-значний код, призначений для захисту його власників. Від онлайн-хакерів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Apple потрібен цей ключ для скидання або відновлення доступу до Apple ID, щоб підвищити безпеку користувача, але якщо злодій змінить його, початковий власник не матиме нового коду і буде заблокований з облікового запису.

“Ми співчуваємо людям, які зіткнулися з подібним, і дуже серйозно ставимося до всіх атак на наших користувачів, якими б рідкісними вони не були”, – заявив представник Apple у заяві для CNN. “Ми невпинно працюємо щодня, щоб захистити облікові записи та дані наших користувачів, і завжди досліджуємо додаткові засоби захисту від нових загроз, подібних до цієї”.

Однак наразі є кілька кроків, які користувачі можуть зробити, щоб потенційно захистити себе від цього.

Захистіть пароль

Перший крок – захист пароля.

Представник Apple повідомив CNN, що люди можуть використовувати Face ID або Touch ID під час публічного розблокування свого телефону, щоб не розкривати свій пароль нікому, хто може дивитися.

Користувачі також можуть встановити довший буквено-цифровий код доступу, який зловмисникам складніше підібрати. Власникам пристроїв також слід негайно змінити пароль, якщо вони вважають, що його бачив хтось інший.

Налаштування екранного часу

Ще один крок, який хтось міг би розглянути, – це злам, який не обов’язково схвалений Apple, але який поширюється в Інтернеті. У налаштуваннях “Екранного часу” iPhone, які дозволяють опікунам встановлювати обмеження на використання пристрою дітьми, є можливість встановити додатковий пароль, який буде вимагатися від будь-якого користувача, перш ніж він зможе успішно змінити Apple ID.

Увімкнувши цю опцію, злодієві буде запропоновано ввести цей додатковий пароль перед зміною пароля Apple ID.

Регулярно створюйте резервну копію телефону

Нарешті, користувачі можуть захистити себе, регулярно створюючи резервні копії iPhone – через iCloud або iTunes – щоб дані можна було відновити в разі крадіжки iPhone. Водночас користувачі можуть розглянути можливість зберігання важливих фотографій або інших конфіденційних файлів і даних в іншому хмарному сервісі, наприклад Google Photos, Microsoft OneDrive, Amazon Photos або Dropbox.

Це не завадить зловмиснику отримати доступ до пристрою, але має обмежити деякі наслідки, якщо це коли-небудь станеться.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.