5 мінусів AMOLED-екранів, через які краще купити смартфон з IPS

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

AMOLED чи IPS – що краще?

Фахівці стверджують, що AMOLED екран для смартфона кращий за IPS аналоги за цілою низкою параметрів. Вони більш яскраві та контрастні, енергоефективні та тонкі. Однак мало хто знає про суттєві недоліки технології AMOLED. Основні мінуси таких екранів розберемо далі.

Реклама

Передача кольору

Максимальна глибина чорного кольору в дисплеях AMOLED забезпечується їхньою нескінченною контрастністю. Крім цього, у подібних екранів немає засвітів по кутах, що виникає через нерівномірне підсвічування. Однак очевидним недоліком AMOLED дисплеїв є неприродне перенесення кольорів, яке в багатьох випадках здається надмірно “кислотним”.

Слід зазначити і спотворення кольору таких екранів під час їхнього нахилу, що проявляється в райдужному ефекті або ж надлишку зеленого кольору.

ШІМ

Багато експертів вважають найвагомішим недоліком AMOLED екранів широтно-імпульсну модуляцію, за допомогою якої здійснюється регулювання яскравості дисплея.

Іншими словами, такі екрани мерехтять, що особливо помітно на гаджетах Samsung за низької яскравості. Цей ефект шкідливий для очей.

Вигоряння екрана

Вигоряння матриці – це серйозний недолік дисплеїв AMOLED. У ситуаціях, коли екран тривалий період демонструє статичну картинку, з часом на ньому залишається її відбиток.

Подібний слід залишається назавжди. А з’явитися він може вже через рік використання пристрою на максимальній яскравості.

Чіткість зображення

Тести вказують на те, що за аналогічної роздільної здатності дисплеї IPS демонструють вищу чіткість зображення, ніж екрани AMOLED. Це зумовлено кількістю субпікселів у кожному пікселі зазначених технологій (3 проти 2).

Про цей аспект говорять рідко, але звернути на нього увагу все ж варто.

Ціна заміни

Поміняти екран AMOLED значно дорожче, ніж полагодити гаджет із розбитим IPS дисплеєм. Різниця у вартості даної послуги є 2-кратною. Обумовлено це тим, що виробництво екранів AMOLED дорожче, адже технологія відносно нова, тоді як дисплеї IPS виробляють з 70-х років минулого століття.

Сподіваємося, вам стало зрозуміліше, що краще обирати – IPS чи AMOLED.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: