8 нестандартних способів використання Wi-Fi у смартфоні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливості Wi-Fi значно ширші, ніж простий доступ до інтернету. Розповімо, як ще можна використовувати Wi-Fi в повсякденному житті.

Дзвінки по Wi-Fi

Підключившись до будь-якої точки Wi-Fi, користувач може здійснювати по ній дзвінки. При цьому статус мобільної мережі не важливий – дзвонити можна і звідти, де зв’язок не ловить. Технологію VoWiFi можна підключити у будь-якого великого оператора. Важливо, щоб і сам телефон її підтримував. Плюси дзвінків по Wi-Fi не тільки в можливості дзвонити звідти, де мобільний зв’язок недоступний (наприклад, з цокольних поверхів), а й у підвищеній якості звуку під час викликів.

Визначення місця розташування

За допомогою найближчих точок доступу Wi-Fi можна відстежувати місце розташування телефону. Точність такої навігації вища, але при цьому відстань менша, ніж у супутникової системи. Зараз визначення місця розташування по Wi-Fi в основному використовується всередині приміщень, щоб більш точно розпізнавати, де знаходиться мобільний пристрій.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Управління “розумним” будинком

Wi-Fi – це глобальна мережа, до якої можуть бути підключені десятки різноманітних пристроїв. За допомогою цієї технології можуть зв’язуватися і гаджети, що належать до “розумного” будинку: сигналізація, кондиціонер, лампи, датчики руху, камери тощо. Через Wi-Fi вони можуть надсилати повідомлення на телефон власника, наприклад, про температуру або помічений рух у будинку. З цього ж пристрою користувач може вибрати дії, які потрібно виконати “розумним” гаджетам.

Дистанційне керування телевізором

Якщо смартфон і телевізор під’єднані до однієї мережі Wi-Fi, з мобільного пристрою можна керувати телевізором. Для цього достатньо завантажити один із безплатних застосунків, що виконують завдання пульта ДК, знайти пристрій у списку доступних і почати керування. Це зручна функція в тих випадках, коли пульт знаходиться далеко або зовсім зламаний.

Надсилання документів для друку на принтер

Якщо в принтері є функція під’єднання до Wi-Fi, то власник може дистанційно надсилати на нього документи для друку без необхідності під’єднуватися до нього по USB. Для цього достатньо під’єднати принтер і телефон до однієї мережі Wi-Fi, а потім зайти в будь-який зручний застосунок для друку, наприклад, Google Cloud Print або PrintHand. Далі залишається тільки вибрати потрібний документ і натиснути на дію “Друк” – якщо в принтері є папір і він під’єднаний до мережі, він одразу почне друкувати.

Передача файлів на інший комп’ютер

За допомогою Wi-Fi-мережі можна створити локальну мережу, якою власник зможе передавати файли з одного комп’ютера на інший. Досить створити домашню групу на одному пристрої, а потім підключитися до неї з іншого. Тепер можна не тільки пересилати файли між цими комп’ютерами, а й мати спільний доступ до принтера, а також грати в ігри по локальній мережі.

Синхронізація файлів із телефона та комп’ютера

Синхронізувати можна і файли між Android-смартфоном та комп’ютером. Для цього знадобиться встановити спеціалізоване програмне забезпечення, наприклад, Android Manager WiFi. Воно встановлюється на комп’ютер, після чого достатньо під’єднати обидва пристрої до однієї мережі Wi-Fi і налаштувати синхронізацію, дотримуючись інструкцій ПЗ. Після цього власник зможе синхронізувати файли, контакти, фото і навіть повідомлення з телефону на комп’ютер.

Передача фотографій з карти пам’яті на комп’ютер або телефон

Любителям фотографувати на цифрову камеру допоможе функція передавання файлів з SD-карти пам’яті на комп’ютер без необхідності діставати її та напряму вставляти в пристрій. Однак зробити це можна тільки за допомогою спеціальних карт пам’яті з функцією доступу до Wi-Fi-мережі. З такими SD-картами постачається спеціалізоване ПЗ, яке необхідно встановити на комп’ютер, щоб під’єднати карту до домашнього Wi-Fi і синхронізувати їх.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.