5 шкідливих звичок, які шкідливі для смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 4 хв.

Ваш смартфон не пропрацював так довго, як ви думали? Ось п’ять речей, які ви, ймовірно, робите неправильно, і як виправити свої шкідливі звички.

Реклама

Сьогодні, здається, що смартфони застарівають всього за кілька місяців. На той час, коли ваш телефон буде готовий до оновлення, нова версія повинна з’явитися в магазинах через кілька місяців. Якщо не купувати кожен новий телефон, як забезпечити його актуальність якомога довше?

Чи вірите ви в “заплановане старіння”, чи ні, є велика ймовірність, що ваші власні шкідливі звички з часом поступово пошкодять ваш телефон. Ось деякі речі, яких слід уникати.

1. Купівля дешевих кабелів (і погане з ними поводження)

Почнемо з найбільш вибухового способу знищити свій телефон: дешевих зарядних кабелів інших виробників. Я говорю не про перевірених виробників, як-от Anker або тих, які мають сертифікацію Made For iPhone, а міні USB-кабелі, які ви знайшли за 60 рублів у магазині на розі.

Багато з цих кабелів можуть необоротно пошкодити ваш пристрій або, що ще гірше, наразити вас на ризик загоряння або ураження електричним струмом. Короткочасна економія не варта: купуйте зарядні пристрої відомого бренду. Потім, якщо у вас є якісні кабелі, поводьтеся з ними обережно.

Якщо ви будете зловживати ними, ви можете призвести до зношування дротів усередині, що саме по собі є небезпекою загоряння. Тому перестаньте так щільно обмотувати кабелі і не висмикуйте їх зі стіни за шнур – витягніть їх із самої вилки. Ви ж не хочете опинитися у вечірніх новинах жертвою чергового вибуху батареї?

2. Невикористання чохла (або хорошої гарантії)

Скільки людей ви знаєте з тріснутим або розбитим екраном? Ми всі думаємо, що з нами цього не станеться… поки це не станеться. Ви можете віддати перевагу більш чистому зовнішньому вигляду телефону без чохла, але ризикувати не варто – навіть невеликі відколи й тріщини можуть зруйнувати структурну цілісність і підвищити ймовірність великомасштабного пошкодження.

Мало того, ці невеликі відколи й тріщини можуть знизити вартість телефону під час перепродажу, якщо ви хочете продати свій iPhone або Android перед оновленням.

Хороший чохол з виступом по краю ідеальний, а також міцна захисна плівка для екрана (тому що ні, ваш екран не захищений від подряпин). Такі бренди, як Silk, Spigen, Speck і OtterBox, – хороша відправна точка для надійного, перевіреного часом захисту.

Якщо вам абсолютно необхідно роздягнутися, просто будьте готові заплатити за ремонт, якщо станеться нещасний випадок. І якщо ви виявите, що такі нещасні випадки трапляються частіше, ніж ви очікуєте, скажімо, раз на рік, – тоді ви – головний кандидат на такий план страхування, як AppleCare+ , SquareTrade або Zagg Protect. Вони дорогі (і навіть із цими страховими планами ремонт не безкоштовний), але якщо ви особливо незграбні та не користуєтеся чохлом, можливо, вони того варті.

3. Занадто часто розряджається акумулятор

Батареї телефону з часом розряджаються; за кілька років максимальний час автономної роботи не буде таким високим, як коли пристрої були абсолютно новими. Ці речі неминучі, але шкідливі звички можуть прискорити цю деградацію і швидше розрядити акумулятор. Щоб уникнути цього, вам слід регулярно виконувати неглибоку розрядку і заряджати телефон до того, як він розрядиться – ви не хочете постійно розряджати його до 0%.

Не турбуйтеся про те, щоб зарядити його на ніч або покласти в морозильну камеру (з чого почався цей міф?). Просто намагайтеся підтримувати рівень заряду батареї вище 30% або близько того, час від часу дозволяючи їй розряджатися для калібрування датчиків, і ви збережете свою батарею працездатною якомога довше. Додаткову інформацію про керування часом автономної роботи див. у нашому посібнику для пристроїв iPhone і Android.

4. Занадто багато підводних селфі

Не існує такого поняття, як по-справжньому “водонепроникний” гаджет, незважаючи на те, що говорить реклама. (Пам’ятаєте фіаско Sony Xperia?) Деякі пристрої можуть бути більш водостійкими, ніж інші, але завжди є шанс, що вода може проникнути всередину, і що більше ви піддаєте свій пристрій впливу води, то більше ви погіршуєте його стійкість.

Тому, навіть якщо ваш пристрій має клас захисту IP67 або IP68, використовуйте його у воді економно. Можливо, це не одразу зашкодить вашому телефону, але з часом і при неодноразовому впливі ви просто напрошуєтеся на неприємності. А якщо ви піддасте свій iPhone впливу води, є ярлик Apple, який може допомогти.

5. Недотримання належної безпеки

Занадто багато людей швидко відкидають безпеку заради швидкого задоволення. Показовий приклад: оновлення програмного забезпечення. Ті виправлення “безпеки”, які з’являються на вашому телефоні, можуть здатися нудними і нетерміновими, але вони можуть захистити ваш пристрій від шкідливих програм та інших серйозних проблем. Не відкладайте їх. Переконайтеся, що ваші додатки також оновлені, оскільки вони часто містять аналогічні виправлення помилок і оновлення безпеки, які забезпечують вашу безпеку.

Більше того, будьте обережні з додатками та налаштуваннями, які ви встановлюєте. Якщо ви намагаєтеся піратствувати платні додатки, використовуючи сумнівний магазин додатків, вам доведеться погано провести час. Тільки не робіть цього: економія в 3 долари безумовно не варта підвищеного ризику зараження шкідливим ПЗ. Використовуйте офіційний магазин додатків App Store або Google Play на своєму телефоні.

Водночас остерігайтеся підроблених додатків у цих магазинах. Найчастіше це додатки, наповнені рекламним ПЗ, призначені для імітації популярних сервісів, якими користуються всі, або SMS-шахрайства преміум-класу у вигляді нешкідливих утиліт, які виставляють вам рахунки за послуги, на які ви ніколи не підписувалися. Уважно стежте за тим, що ви завантажуєте, читайте огляди та переконайтеся, що це офіційна версія застосунку. Ви не хочете, щоб шкідливе ПЗ поставило під загрозу ваш телефон тільки тому, що ви недостатньо уважно придивилися.

Не впевнені, чи заражений ваш телефон? Ось деякі характерні ознаки . Ви також можете придбати антивірус для свого пристрою Android, щоб зупинити будь-які вторгнення до того, як вони стануть проблемою.

 

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: