Українцям порадили вимикати Wi-Fi на смартфоні на ніч

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість людей не вимикають на ніч Wi-Fi або мобільний інтернет у своїх смартфонах. Хтось боїться пропустити важливі повідомлення, а хтось просто лінується. Однак вимкнення інтернету на ніч може позитивно вплинути на ваш сон і на сам смартфон.

Чому варто вимикати Wi-Fi та мобільний інтернет

Ось чотири причини, чому варто вимикати інтернет на ніч:

Економія заряду акумулятора

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Основна перевага відключення від інтернету полягає в тому, що це сповільнює розрядку вашого гаджета. Це особливо актуально для власників старих смартфонів і, навпаки, нових акумуляторів. Якщо ви не плануєте замінювати свій гаджет, ви можете продовжити термін його служби, відключивши невикористовувані функції.

Безпека

Якщо інтернет увімкнений протягом дня, легко відстежити, до яких мереж він підключений. Крім того, пристрій може підключитися до будь-якої доступної мережі. Це пов’язано з тим, що поки власник не стежить за смартфоном, він може підключатися до небезпечних або шкідливих мереж.

Зменшення випромінювання

SAR випромінюється навіть тоді, коли смартфон перебуває в низькоактивному режимі. Це одна з причин, чому експерти рекомендують вимикати інтернет на ніч. Також важливо тримати смартфони якомога далі від спальних зон.

Відволікаючі фактори

Кожен, хто активно користується інтернетом, має месенджер або акаунт у соціальних мережах. Тому, якщо вони не вимкнуть інтернет, вони можуть отримувати сповіщення протягом всієї ночі, що може заважати їм спати.

Таким чином, вимкнути Wi-Fi варто не лише для смартфона, але й для власного спокою. Звичайно, ви можете вимкнути сповіщення через певний час або відключити автоматичне підключення до Wi-Fi в налаштуваннях, але найкраще взяти за звичку вимикати інтернет перед сном.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.