Як правильно заряджати смартфон: ставимо крапку у цьому питанні

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вітаю вас, передплатники та читачі! У цій статті ми поговоримо про те, як правильно заряджати смартфон. Найпоширенішою версією правильної зарядки і те, що заряд потрібно тримати в інтервалі 20-80%.

Так як у смартфоні встановлений контролер зарядки, це правило перестає мати сенс. Дана мікросхема аналізує, яка ємність у акумулятора, в якому стані він знаходиться, температуру та деякі інші аспекти. Виходячи з отриманих даних контролер оптимізує подачу струму, щоб акумулятор не став непридатним раніше часу.

Звичайно, ви можете тримати заряд у межах 20-80%. Якоюсь мірою це зберігає ємність, але не дотримуючись цього правила, ємність батареї все одно знижуватиметься з часом. Тут більше питання комфорту “вартувати смартфон”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проте не варто недооцінювати недозаряд батареї, тому що. завдяки йому вона може прослужити трохи довше, зберігши трохи більше ємності. І тут я маю на увазі недозаряд 85-95%.

Повертаючись до контролера, можу сказати те, що він також знижує швидкість заряджання (якщо у вас передбачена функція швидкого заряджання) акумулятора після +-80% або при активному використанні смартфона під час заряджання.

Так від чого залежить знос, якщо не від “неправильної” зарядки?

  • від того, наскільки активно ви користуєтесь смартфоном
  • кількість циклів, т.к. воно спочатку закладено в батареї і нікуди ви від цього не подінетесь. Але переживати з цього приводу навряд чи варто, згодом все стає непридатним.

Підведемо підсумок:

1. У смартфонах встановлений контролер, який виконує всю роботу за користувача і не потрібно заганяти себе в певні рамки.

2. Недозаряд – корисна штука, але до 100% теж варто заряджати. Інакше згодом смартфон може почати вважати умовний регулярний недозаряд до 80% як повні 100%.

3. Кожен смартфон індивідуальний у межах свого бренду. У деяких із них спочатку закладені рекомендації щодо заряджання та вказані вони в налаштуваннях.

Загалом немає ” правильно ” і ” неправильно ” .

Моєму телефону 1.5 роки. Заряджаю завжди по-різному: до 100%, залишаючи на ніч, а іноді взагалі кілька разів на день з 30% до 50% (щоб вистачило на день, якщо павербанк розряджений) і після цього заряджаю до 95-100%.

Ще невелика порада щодо продовження терміну служби акумулятора: менше користуйтеся смартфоном під час заряджання та знімайте з нього чохол, якщо він починає дуже сильно нагріватися.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.