Статті

5 функцій Bluetooth-навушників, які роблять їх краще провідних

Share

Аудіофіла, який слухає пісні виключно у форматі FLAC, а як пристрій виводу використовує Hi-Fi аудіоплеєр, неможливо змусити купити бездротові навушники . Він доводитиме, наскільки вони жахливо звучать, і який жахливий музичний смак у власників подібних аксесуарів. Але насправді Bluetooth-пристрої повною мірою розкривають потенціал композицій із популярних стрімінгових сервісів, де бітрейт все одно обмежений. А ще існують круті функції бездротових навушників , які роблять їх набагато кращими за класичні моделі.

Активне шумозаглушення навушників

Кожен бездротовий навушник має щонайменше 2 мікрофони. Це зроблено як передачі чистого голосу під час дзвінків, а й реалізації функції активного шумоподавления . Фішка присутня навіть у недорогих моделях за 2-3 тисячі рублів і дозволяє відсікти зовнішні шуми під час перебування у жвавому місці.

Працює все це так: зовнішні мікрофони вловлюють навколишній шум, процесор вимірює його амплітуду, формуючи дзеркальну звукову хвилю, а потім дві хвилі перекривають один одного, і сторонні звуки зникають. Причому сила активного шумоподавлення може регулюватися як у ручному, так і автоматичному режимі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Режим прозорості у бездротових навушниках

Схожим чином працює ще одна функція Bluetooth-навушників – режим прозорості. На відміну від активного шумоподавлення, вона не відсікає зовнішні шуми, а, навпаки, транслює їх.

Режим прозорості дозволяє чітко чути оточуючих. Навіщо? Наприклад, щоб спілкуватися із живим співрозмовником, зайвий раз не знімаючи навушники. Ви можете надіти хоч найщільніші амбушюри, але голос людини, яка стоїть поруч, почуєте без будь-яких спотворень.

Просторовий звук для навушників

Як ви вже зрозуміли, на відміну від дротових моделей, Bluetooth-навушники мають багато інтелектуальних функцій. Одна з них – просторовий звук . Фішка, яка стала трендом останнього року, створює ефект присутності, змінюючи акценти залежно від положення голови у просторі.

Особливо добре ця функція блютуз-навушників поводиться під час перегляду фільмів з аудіодоріжкою Dolby Atmos або 5.1. Тоді, піднявши голову, здаватиметься, що прямо над вами летять літаки, а поворот убік змінити акцент із одного героя на іншого. Функція просторового звуку поки що зустрічається рідко, але вона вже присутня в недорогих навушниках на зразок realme Buds T300.

Режим виявлення навушників

Хороші навушники бездротові оснащують датчиками наближення. Вони допомагають автоматично ставити відтворення на паузу, коли виймає аксесуар з вуха. Як тільки навушники знову опиняться на місці, відтворення продовжиться, і для цього не доведеться натискати жодну кнопку.

Комплекс усіх функцій, де працює датчик наближення, називається режимом виявлення навушників . Як правило, він активується через фірмовий додаток.

Що таке мультипоінт у навушниках

Ще одна можливість, якою не можуть похвалитися дротові моделі, – одночасне підключення навушників до двох пристроїв . Функція називається мультипоінтом і є у моделях середнього класу.

Функція мультипоінта стане в нагоді в багатьох сценаріях. Наприклад, коли ви дивитеся фільм на планшеті, але хочете залишатися на зв’язку за допомогою смартфона. Звук надходитиме з обох джерел, і вам не потрібно діставати аксесуар з вух, щоб відповісти на дзвінок з другого пристрою.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Android 15 отримав значно більше функцій безпеки та конфіденційності

    Android 15 отримає більше функцій безпеки та конфіденційності, які мають краще захистити кінцевих користувачів. Протягом…

    16.05.2024

    Оперативна пам’ять смартфона: що це і на що вона впливає

    Сьогодні користувач, який вирішив купити новий телефон, вибирає відповідний із тисяч варіантів. Вони відрізняються за…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Asus ROG Ally X може отримати 24 ГБ пам’яті LPDDR5X

    Представники видання The Verge нещодавно змогли особисто ознайомитися з майбутньою портативною ігровою консоллю Asus ROG…

    16.05.2024

    Ігрова консоль Nintendo Switch 2 перевершить Xbox Series S за якістю текстур

    Вважається, що у недалекому майбутньому портативний ігровий консолі Nintendo Switch 2 обсяг оперативної пам'яті типу…

    16.05.2024

    Microsoft анонсувала незвичайний геймпад-трансформер для Xbox

    На ньому можна розмістити всі компоненти у будь-якому порядку. Така можливість потрібна геймерам із обмеженими…

    16.05.2024

    Sony представила Xperia 1 VI: дисплей FHD+, Snapdragon 8 Gen 3 та хороша камера

    Sony офіційно представила Xperia 1VI. Новий пристрій за ціною €1399 (60 000 гривень) доступний для…

    16.05.2024