Статті

Корисні програми для Android, які потрібно негайно скачати на новий смартфон

Share

Новий рік наближається до нас на всіх парах, а це означає, що багато хто з нас на свято отримає або зробить собі подарунок у вигляді новенького смартфона. Природно, що можливості пристроїв будуть відрізнятися: комусь важливіша за потужну батарею, хтось давно хотів телефон з потужним процесором, а комусь дістанеться недорогий гаджет із середніми характеристиками . Природно, після розпакування постає питання: які програми завантажити на новий смартфон ? Універсальної відповіді немає, але ми постаралися зібрати найбільш практичний софт на кожен день, який виявиться кращим за вбудований від виробника. Беріть на замітку!

Текстовий редактор на Андроїд

За замовчуванням у смартфон вбудований додаток для нотаток , який не відрізняється своєю функціональністю і поступається навіть One Note від Microsoft. Виправити це легко: скачайте Pure writer, щоб створювати не лише швидкі записи, а й довгі тексти, фактично перетворюючись на письменника. На відміну від інших програм, тут можна налаштувати інтерфейс так, щоб він був зручний для очей протягом тривалого часу.

Програма робить резервну копію на випадок збоїв, розрядки смартфона або випадкового закриття. Для додаткового захисту можна встановити код-пароль або вхід по відбитку, щоб ваші записи в нотатках на телефоні точно ніхто не побачив. Переглянути їх можна за допомогою жестів, що робить навігацію простіше!

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Круті нотатки для телефону

Додаток для продуктивної роботи на Андроїд

Навіть недорогі смартфони мають спеціальний режим Фокусування , який дозволяє вимкнути сповіщення та дзвінки на час роботи. У нас є оригінальніший спосіб — додаток Forest. Його суть у тому, що воно влаштоване зовсім інакше: ви запускаєте утиліту, встановлюєте таймер, під час роботи якого не можна користуватися смартфоном. Поки телефон лежить в режимі очікування, на екрані з насіння росте дерево , а якщо вийти з програми, воно помре і доведеться починати спочатку.

Фішка Forest не тільки в напівігровій формі, але і в тому, що чим частіше ви дотримуватиметеся цифровий детокс , тим більше виростете дерев для віртуального лісу. Роботу програми супроводжує приємна розслаблююча музика, яка допоможе займатися своїми справами та відпочивати від смартфона .

Додаток Forest

Незвичайні шпалери на Андроїд

Android дозволяє змінити зовнішній вигляд системи до невпізнання. Ось тільки важливо налаштувати його так, щоб нічого не зіпсувати і випадково не перетворити на дикий колгосп з жахливим шрифтом і анімацією, що ріже око. Є вихід – безкоштовний додаток Magic Fluids Lite.

Воно дозволяє встановити живі шпалери на екран телефону або локскрин, попередньо вибравши ескіз. До того ж вони ще й налаштовуються до дрібниць, а також реагують на торкання екрана, не витрачаючи надто багато заряду батареї. Заблоковані під виглядом вбудованих покупок шпалери можна відкрити, переглянувши рекламу. А ще ефекти чудово працюють навіть на смартфонах зі слабким залізом !

Живі шпалери для Андроїд

Найкращий додаток Погода для Андроїд

Будь-яка оболонка Андроїд забезпечена програмою Погода. Однак не кожне з них працює точно, а також має незручний віджет для головного екрану . Виправляємо проблему за допомогою Weawow — зручного прогнозу погоди на Андроїд з точною інформацією та масою налаштувань. Мало того, що програма видає точну інформацію в залежності від геолокації, так ще має класний віджет.

Його можна розмістити не лише на робочому екрані, але й у шторці повідомлень на постійній основі, а також вивести температуру в рядок стану. Weawow – безкоштовний погодний додаток і ідеально вписується в оформлення оболонки, тому не виділятиметься на тлі інших елементів.

Погода для Андроїд

Як дізнатися продуктивність смартфона

Проблема андроїд-смартфонів у їхній величезній кількості, але навіть зовні схожі пристрої з однаковими характеристиками можуть відрізнятися за продуктивністю. Дізнатися про їх, якщо забув, а також перевірити працездатність телефону допоможе утиліта CPU-Z: вона відображає стан усіх модулів пристрою, включаючи температуру, стан батареї, частоту роботи процесора.

Можна навіть протестувати динаміки , пам’ять та роботу Wi-Fi, якщо запідозрите, що з ними щось не так. Левова частка функцій безкоштовна – наприклад, можна перевірити екран на биті пікселі та спробувати їх усунути. Цього набору функцій вам має вистачити, щоб тримати смартфон у робочому стані, регулярно отримуючи зведення про наявність поломок.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024