Як вимкнути шпигунські функції на смартфоні – деталі

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Чи знали ви, що будь-який андроїд-смартфон за замовчуванням прослуховує вас? Так, вони буквально шпигують за вами і передають інформацію третім особам. Крім того, ці дії створюють навантаження на всю систему і погіршують продуктивність телефону.

Google використовує низку технологій для стеження за користувачами Android. Одна з них називається “активне навчання”. Ця технологія дозволяє Google аналізувати голос, записаний з мікрофона, покращувати якість розпізнавання мови та персоналізувати рекламу.

Інша технологія називається “профілювання”. Ця технологія дозволяє Google збирати інформацію про вашу активність в Інтернеті та по телефону і показувати вам більш релевантну рекламу.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як вимкнути шпигунські налаштування?

Шпигунські налаштування Android можна вимкнути в декількох місцях.

1. Налаштування Google

Відкрийте програму “Налаштування” і перейдіть до розділу “Google”. Потім торкніться трьох крапок у верхньому правому куті і виберіть “Використання та діагностика”. Увімкніть “Відстеження активності”.

Це заборонить Google надсилати вам інформацію про використання вашого телефону.

2. Налаштування клавіатури

Відкрийте програму “Налаштування” і перейдіть до розділу “Мова та введення”. Потім виберіть клавіатуру, яку ви використовуєте. Торкніться трьох крапок у верхньому правому куті і виберіть “Налаштування”. Зніміть прапорці з пунктів “Надсилати статистику”, “Персоналізувати для вас” і “Покращити для всіх”.

Це не дозволить Google Keyboard надсилати вам інформацію про те, що ви вводите.

3. Налаштування перетворення тексту в мовлення

Відкрийте програму “Налаштування” і прокрутіть вниз до розділу “Мова та введення”. Потім виберіть “Перетворення тексту в мовлення”. Натисніть на три крапки у верхньому правому куті і виберіть “Налаштування”. Вимкніть перемикач “Анонімний звіт про перетворення тексту на мову”.

Це не дозволить Google надсилати інформацію про вашу мову на мікрофон.

Після вимкнення шпигунських налаштувань перезавантажте телефон. Нові налаштування набудуть чинності.

Що зміниться

Вимкнення шпигунських налаштувань змусить ваш мобільний телефон працювати швидше і довше. Це також зменшує ризик передачі персональних даних третім особам.

Однак слід зазначити, що вимкнення шпигунських налаштувань може вплинути на деякі функції телефону. Наприклад, ви можете більше не отримувати персоналізовану рекламу або рекомендації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.