Чому краще не заряджати смартфон через прикурювач у машині

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Заряджати мобільні телефони в машині – звична справа. Більше того, багато водіїв вважають, що можна прожити без кондиціонера чи системи протиковзання, але не без зарядки улюблених гаджетів. Однак автомобільні експерти не рекомендують заряджати смартфони від автомобільних розеток або USB-роз’ємів.

Дійсно, якщо у вас немає під рукою зарядного пристрою, ви можете зарядити телефон в машині. Однак такий спосіб зарядки значно скорочує термін служби мобільного телефону, і цією можливістю не варто зловживати.

Зарядний пристрій для стандартного смартфона, того ж iPhone, має чорно-біле маркування 1А. Це сила струму, необхідна для безболісної зарядки пристрою. Напруга при цьому не перевищує 5 вольт. Стандартні автомобільні розетки мають напругу 12 вольт і виробники автомобілів цього не приховують. Багато “прикурювачів” маркуються як 12 В.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В результаті було виявлено, що мобільні телефони починають сильно нагріватися, а батарея гаджета швидко втрачає ємність і починає роздуватися. Як наслідок, після року використання вони опиняються в майстерні або на смітнику.

Тому найкраще заряджати смартфони від “рідних” зарядних пристроїв і лише в екстрених випадках, коли немає іншого виходу, заряджати від інших пристроїв.

Основні поради для правильної зарядки

Експерти виділяють кілька простих рекомендацій, які допоможуть уберегти батарею під час заряджання:

  • Не тримайте смартфон під впливом сонячних променів. Тим більше, коли він заряджається. Намагайтеся відключати інтернет та закривати фонові процеси, щоб смартфон не відчував додаткового навантаження.
  • Не розряджайте смартфон до нуля: краще дотримуватись мінімального порога в 15-20%, а якщо немає можливості зарядити телефон, увімкніть енергозберігаючий режим.
  • Іноді все ж таки потрібно розряджати батарею. Наприклад, Google рекомендує розряджати пристрої нижче 10%, але не до нуля.
  • При тривалому зберіганні смартфона краще заряджати акумулятор на 50-80%. Це потрібно робити, якщо пристрій просто лежить без діла.
  • Переконайтеся, що у вашій оселі немає проблем з електропроводкою. Не повинно бути стрибків напруги та збоїв, інакше у смартфона можуть виникнути проблеми.

Щоб телефон заряджався швидше:

  • включити режим польоту
  • віддавайте перевагу зарядці від розетки та рідної зарядки
  • не забудьте закрити всі програми у фоновому режимі
  • вимкніть процес синхронізації та виберіть функцію “Тільки зарядка”

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.