Як почистити динамік телефону: практичні поради

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Будь-яка техніка з часом зношується. Після тривалого використання мобільного телефону динамік може вийти з ладу або сітка динаміка може забитися брудом і пилом. Якщо динамік засмітився, можуть з’явитися такі симптоми: під час розмови зникають слова, чути шум або перешкоди, звук спотворюється.

Заздалегідь слід зазначити, що обидва способи вимагають особливої обережності. Якщо сітка динаміка пошкоджена, мобільний телефон необхідно нести в сервісний центр, що може призвести до втрати часу і грошей.

Спосіб “пилососом”

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Звичайний пилосос з насадкою без ворсу може ідеально підійти для чищення динаміка. Ідеальним варіантом буде спеціальний міні-пилосос. Проведіть щіткою навколо динаміка, намагаючись не торкатися пластикової частини щітки смартфона. Цей метод повинен видалити більшу частину пилу.

За допомогою зубної щітки

Для цього методу слід використовувати спеціальну зубну щітку із загостреними щетинками. Рухайте щіткою по колу сіткою так, щоб щетинки проникали крізь сітку і видаляли бруд і пил. Важливо не перестаратися, щоб не пошкодити динамік. Робіть це протягом декількох хвилин, а потім здуйте сітку.

Метод жувальною гумки

Після того, як ви почистили динамік щіткою, пожуйте жувальну гумку, щоб видалити бруд і пил. Повторіть це кілька разів і протріть чистою ганчіркою.

Метод малярської стрічки

Цей метод схожий за технікою на метод жувальної гумки. Нанесіть клейку стрічку на динамік і міцно притисніть її до сітчастої частини динаміка. Повторіть кілька разів, змінюючи клейку частину.

Метод голки

Проведіть швейною голкою по динаміку і акуратно видаліть клейкий матеріал. Витрусіть сміття, що накопичилося. Повторіть цю процедуру кілька разів. Однак будьте обережні, щоб не проколоти сітку глибше, ніж потрібно, оскільки є ризик пошкодити динамік.

Метод “розбирання”

Це найнадійніший і найкопіткіший спосіб очистити динамік від пилу і сміття. Спочатку зніміть сітку динаміка. Потім ретельно промийте його водою і обробіть перекисом водню або спиртом. Після очищення висушіть динамік і встановіть його на місце.

Якщо жоден з методів не допоміг, варто подумати про заміну деталей або звернутися до сервісного центру. Вартість – приблизно 500 гривень. У разі повного занедбання – виклик досвідченого майстра. Це одна з причин, чому решітки динаміків час від часу потрібно чистити вручну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.