Ризики великі: 5 випадків, коли смартфон не можна заряджати

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Існують правила, яких необхідно дотримуватися, щоб продовжити термін експлуатації акумулятора. Є низка помилок, яких припускаються під час заряджання мобільного пристрою.

Реклама

Перед заведенням машини, якщо заряджатиметься від прикурювача

При використанні зарядки в машині потрібно дотримуватися кількох правил:

  1. Використовуйте лише якісні зарядні пристрої.
  2. Не заряджати телефон перед тим, як автомобіль завівся. Це може зашкодити як автомобільному акумулятору, так і батареї смартфона.
  3. Вимикати зарядку після того, як мотор заглушиться. Не дотримання цього може призвести до того, що смартфон почне швидко розряджатися.

Під час перегріву смартфона

Перегерв під час зарядки істотно скорочує термін експлуатації акумулятора. Наприклад, якщо акумулятор нагрівається до 60°, його ємність зменшується приблизно на 25% за один рік. Перегрів може виникнути з кількох причин:

  1. Запущено велику кількість програм.
  2. Використовується неякісний зарядний пристрій.
  3. Несправний акумулятор.

Для того, щоб знайти причину, потрібно спробувати під час заряджання пристрою закрити всі програми або взагалі вимкнути телефон. Якщо нічого не допомагає, і батарея продовжує перегріватись, необхідно замінити її.

Акумулятор здутий

Акумулятор, що здувся, небезпечний. У жодному разі не можна його заряджати. Більше того, він непридатний для експлуатації.

Під час заряджання та розряджання батареї всередині неї відбувається процес переміщення іонів, коли він порушується, між пластинами починає утворюватися газ. Це призводить до здуття. Якщо такий акумулятор вчасно не замінити, він може вибухнути.

При роботі з важкими програмами

На думку багатьох експертів цей пункт є міфом. Але насправді це зовсім так. Справа в тому, що під час запуску програм телефон починає нагріватися, а підключений зарядний пристрій прискорює цей процес. Спільно це призводить до перегріву пристрою, що в свою чергу вкорочує життя акумулятора.

Всім відомо, що батарея на телефоні не може працювати вічно. Але дотримання перерахованих правил продовжить термін експлуатації акумулятора, а також убезпечить користувача.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ