Що робити, якщо смартфон постійно втрачає мережу

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні розповімо про найчастіші причини, чому ваш мобільний пристрій втрачає мобільну мережу і як вирішити ці проблеми.

Причина № 1. Проблема із Sim-картою.

Найчастіша проблема – це проблема з SIM-картою, від неї залежить вся передача даних на пристрої. 

Щоб перевірити, чи дійсно проблема у SIM-картці, дістаньте її з телефону та вставте в інший пристрій. Так ви зможете перевірити, чи працює сама сімка. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо на іншому пристрої вона не працює, сміливо несіть у салон вашого оператора зв’язку та просіть її замінити.

Причина № 2. Слот Sim-карти вийшов із ладу.

Ви можете пошкодити слот SIM-карти, якщо невдало впустили телефон або неправильно вставили SIM-карту в телефон, перевірити це ви також можете, переставивши SIM-карту в інший пристрій. 

Якщо вона працює на іншому пристрої, цілком можливо, що ви могли пошкодити слот. У цьому випадку необхідно звернутися до сервісного центру, щоб усунути проблему.

Причина №3. Ушкодження модуля зв’язку.

Ще одна причина, яка може заважати передачі мережі та даних. Якщо ваш телефон зазнав механічної дії, а простіше кажучи, впав, цілком можливо, що ви могли пошкодити модуль зв’язку. 

Усередині телефону є кілька систем антен та мікросхем на платі, які відповідають за мережу. Кабель антени GSM вимкнувся. 

Вирішити проблему самостійно можливо, але доведеться розбирати телефон, є ризик зробити лише гіршим. Найкращим рішенням буде віднести мобільний пристрій до найближчого сервісного центру.

Причина № 4. Попадання вологи у пристрій.

Ще однією причиною може бути потрапляння вологи в телефон. Навіть якщо ви добре просушили телефон, під мікросхемами все одно може залишитися вода. 

Контакти окислюються і виходять із ладу. Знову ж таки, з такою проблемою потрібно звернутися до сервісного центру.

Причина № 5. Неправильні установки самого пристрою.

Дуже часто причиною неполадок з мережею в телефоні є неправильний від одного або кілька значень у розділі з налаштуваннями мережі. 

Цей розділ називається налаштування точки доступу. Що робити у такій ситуації? І де брати інформацію із правильними значеннями? Отже, відкриваємо налаштування вашого смартфона, далі шукаємо розділ “Стільниковий зв’язок”. Якщо у вас iPhone, то в цьому розділі заходимо до пункту “Стільникова мережа” > “Передача даних” і перевіряємо значення в ньому. Якщо ж у вас Android, вибираємо “Мобільні точки доступу”, шукаємо налаштування встановленої SIM-карти. У цьому розділі ми перевіряємо всі літери та цифри, вказані, знайти їх можна на офіційному сайті оператора. Якщо є якісь помилки, виправляємо та зберігаємо зміни.

У цій статті докладно описано 5 причин проблем із мобільним зв’язком та найвдаліші рішення цих проблем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.