Статті

П’ять переваг смартфонів із великими екранами

Share
Час читання: 2 хв.

Останні кілька років виробники випускають в основному смартфони з великими екранами – і багато хто недооцінює ці гаджети. Називають їх “лопатами”, лають за погану автономність і велику масу. Незважаючи на все це, у смартфонів з великими дисплеями є багато переваг. Найважливіше – на великому екрані можна налаштувати великі елементи інтерфейсу і шрифт, щоб не втомлювалися очі. Але це не все.

1. Великий текст із хорошим оглядом

Якщо вам не подобається дрібний текст на сайтах і в додатках, то його можна збільшити. Але якщо у смартфона невеликий екран, то при збільшенні масштабу на ньому поміститься зовсім небагато контенту. У моделей з великим дисплеєм такої проблеми немає – можна збільшувати шрифт і розмір кнопок без втрати огляду.

На iPhone для цього є окрема кнопка в пункті управління. Змахніть зверху вниз по екрану і виберіть “aA”. Тут можна відрегулювати розмір шрифту в конкретному застосунку або одразу у всіх. Якщо кнопки немає, то відкрийте “Налаштування” – “Пункт управління” і додайте потрібну функцію зі списку.

Щоб збільшити шрифт на Android-смартфоні, перейдіть у “Налаштування” – “Дисплей”/”Екран” – “Розмір тексту”. Назва пунктів меню можуть відрізнятися залежно від версії та оболонки Android.

2. Багатовіконний режим

На великому екрані зручно працювати одразу з двома або трьома додатками.

На Android перейдіть до списку відкритих додатків. Зазвичай для цього треба провести по екрану знизу вгору або натиснути на квадратик у нижньому меню. Виберіть вікно з потрібним додатком і натисніть на його іконку або кнопку налаштувань. Виберіть “Розділити екран” або “Запуск у режимі розділеного екрана”. Програма займе половину дисплея. На другій частині ви можете вибрати інший додаток.

Деякі оболонки Android також дають змогу відкрити третій додаток поверх перших двох – в окремому міні-вікні “бульбашці”.

Таким чином зручно працювати одразу з кількома програмами: наприклад, дивитися відео на YouTube і записувати все цікаве в нотатки. Або слухати музику і перекладати слова в онлайн-перекладачі.

3. Великий екран для відео

Якщо ви часто дивитеся кіно і серіали зі смартфона, то переваги великого екрана очевидні. На ньому набагато комфортніше дивитися відео, ніж на маленькому. Крім того, буде зручно дивитися відео удвох: наприклад, з дівчиною або дитиною.

4. Перевага в геймінгу

Те саме стосується ігор – на великому дисплеї елементи інтерфейсу будуть більшими, тож вам не доведеться напружувати очі під час геймінгу. Це робить процес комфортнішим і дає перевагу в грі: ви швидше за інших помітите супротивника або ігровий айтем на великому екрані.

5. Смартфон замість електронної книги

Великий екран більше підходить для читання електронних книг. І навіть якщо ви збільшите розмір шрифту, вам не доведеться гортати сторінки через кожне речення – адже на великому дисплеї вміщується більше контенту. Це не лише питання зручності, а й користь для здоров’я: читати з великого дисплея безпечніше для очей.

 

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Нові iPad у 2025 році можуть бути оснащені розробленим Apple Wi-Fi-чіпом

    Згідно з повідомленням тайваньського видання DigiTimes, Apple може ввести власний Wi-Fi-чіп у свої пристрої вже…

    19.09.2024

    Apple полегшила заміну п’яти основних компонентів у iPhone 16

    Apple офіційно оголосила про зміни в конструкції та політиці ремонту серії iPhone 16, що спрощують…

    19.09.2024

    iPhone 16 Pro Max став найбільш автономним флагманом, обігнавши Galaxy S24 Ultra та Pixel 9 Pro XL

    iPhone 16 Pro Max демонструє значно кращу автономність порівняно з усіма конкурентами та попередньою моделлю…

    19.09.2024

    GPT-4 витрачає до трьох пляшок води на кожні 100 слів

    Дослідження, проведене Каліфорнійським університетом у Ріверсайді та опубліковане у The Washington Post, виявило високі витрати…

    19.09.2024

    Показано L-подібну батарею iPhone 16 Pro Max зі сталевою оболонкою

    Apple розпочне продажі iPhone 16 Pro Max та інших моделей 20 вересня, але деякі користувачі…

    19.09.2024

    Інсайдери: iPhone 17 отримає 3-нм чіпи, тоді як 2-нм техпроцес з’явиться лише у деяких версіях iPhone 18

    Лінійка iPhone 17, яка очікується наступного року, буде оснащена процесорами, виготовленими за вдосконаленою 3-нанометровою технологією…

    19.09.2024