П’ять переваг смартфонів із великими екранами

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Останні кілька років виробники випускають в основному смартфони з великими екранами – і багато хто недооцінює ці гаджети. Називають їх “лопатами”, лають за погану автономність і велику масу. Незважаючи на все це, у смартфонів з великими дисплеями є багато переваг. Найважливіше – на великому екрані можна налаштувати великі елементи інтерфейсу і шрифт, щоб не втомлювалися очі. Але це не все.

Реклама

1. Великий текст із хорошим оглядом

Якщо вам не подобається дрібний текст на сайтах і в додатках, то його можна збільшити. Але якщо у смартфона невеликий екран, то при збільшенні масштабу на ньому поміститься зовсім небагато контенту. У моделей з великим дисплеєм такої проблеми немає – можна збільшувати шрифт і розмір кнопок без втрати огляду.

На iPhone для цього є окрема кнопка в пункті управління. Змахніть зверху вниз по екрану і виберіть “aA”. Тут можна відрегулювати розмір шрифту в конкретному застосунку або одразу у всіх. Якщо кнопки немає, то відкрийте “Налаштування” – “Пункт управління” і додайте потрібну функцію зі списку.

Щоб збільшити шрифт на Android-смартфоні, перейдіть у “Налаштування” – “Дисплей”/”Екран” – “Розмір тексту”. Назва пунктів меню можуть відрізнятися залежно від версії та оболонки Android.

2. Багатовіконний режим

На великому екрані зручно працювати одразу з двома або трьома додатками.

На Android перейдіть до списку відкритих додатків. Зазвичай для цього треба провести по екрану знизу вгору або натиснути на квадратик у нижньому меню. Виберіть вікно з потрібним додатком і натисніть на його іконку або кнопку налаштувань. Виберіть “Розділити екран” або “Запуск у режимі розділеного екрана”. Програма займе половину дисплея. На другій частині ви можете вибрати інший додаток.

Деякі оболонки Android також дають змогу відкрити третій додаток поверх перших двох – в окремому міні-вікні “бульбашці”.

Таким чином зручно працювати одразу з кількома програмами: наприклад, дивитися відео на YouTube і записувати все цікаве в нотатки. Або слухати музику і перекладати слова в онлайн-перекладачі.

3. Великий екран для відео

Якщо ви часто дивитеся кіно і серіали зі смартфона, то переваги великого екрана очевидні. На ньому набагато комфортніше дивитися відео, ніж на маленькому. Крім того, буде зручно дивитися відео удвох: наприклад, з дівчиною або дитиною.

4. Перевага в геймінгу

Те саме стосується ігор – на великому дисплеї елементи інтерфейсу будуть більшими, тож вам не доведеться напружувати очі під час геймінгу. Це робить процес комфортнішим і дає перевагу в грі: ви швидше за інших помітите супротивника або ігровий айтем на великому екрані.

5. Смартфон замість електронної книги

Великий екран більше підходить для читання електронних книг. І навіть якщо ви збільшите розмір шрифту, вам не доведеться гортати сторінки через кожне речення – адже на великому дисплеї вміщується більше контенту. Це не лише питання зручності, а й користь для здоров’я: читати з великого дисплея безпечніше для очей.

 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ