Скло чи гідрогель – що все-таки краще

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

На екранах смартфонів легко залишаються подряпини, а під час падінь і ударів висока ймовірність і зовсім розбити дисплей пристрою. Якщо мобільний телефон спочатку не захищений міцним склом, що найчастіше притаманне флагманам, то найрозумніше придбати додаткові аксесуари для захисту. Найпопулярнішими з них стали захисне скло і гідрогелеві плівки.

Реклама

Захисне скло для телефону: плюси і мінуси

Додаткове скло для захисту екрана смартфона – аксесуари, перевірені часом. Вони виконані з хімічно обробленого загартованого скла і складаються з декількох шарів. Завдяки великій популярності захисне скло має різні варіації: глянцеве або матове, плоске або із закругленими краями, різне за міцністю і товщиною. Крім того, скло для захисту екрана можна підібрати під габарити будь-якого смартфона, тому проблем з пошуком потрібного розміру найчастіше немає.

До основних переваг захисного скла для смартфонів можна віднести:

  • Здатність захистити дисплей смартфона під час ударів і падінь за рахунок значної товщини (від 0,3 до 0,5 мм), самого матеріалу та його обробки. Найчастіше скло бере “удар на себе”, але ймовірність цього залежить від його якості та стану.
  • Наприклад, якщо на захисному склі вже з’явилися тріщини після першого падіння, то другий удар може припасти на сам дисплей.
  • Захищає екран як від дрібних подряпин, так і від глибоких.
  • На думку більшості користувачів, клеїться простіше, ніж гідрогелева плівка.

При цьому у захисному склі є і свої мінуси:

  • Скло сильніше помітне на екрані смартфона, оскільки товщина скла більша, ніж у гідрогелю.
  • На склі без закруглених кутів або з мінімальним заокругленням часто з часом відламуються куточки.

Гідрогелева плівка для смартфона: плюси та мінуси

Гідрогелева плівка – ще один аксесуар для захисту екрана смартфона. Вона виконана з полімерного матеріалу і відрізняється більшою гнучкістю порівняно зі склом. Правильно підібрана за розміром плівка може захищати не тільки лицьову частину екрана, а й його грані.

Її основна відмінність від скла полягає в здатності до самовідновлення. Плівка заповнює собою невеликі подряпини і потертості на екрані смартфона. А якщо мікропошкодження з’являються вже після того, як гідрогель нанесли на екран, то з часом вони “затягуються” і стають практично непомітними. Додатково їх можна прогріти, наприклад, феном, щоб подряпини затягнулися ще швидше.

До переваг гідрогелевих плівок належать такі:

  • Гідрогель перешкоджає появі на екрані телефона відблисків від сонця чи інших джерел освітлення.
  • “Заповнює” дрібні подряпини і потертості на екрані і на самій плівці.
  • Гідрогелева плівка краща з погляду естетики, оскільки має мінімальну товщину (до 0,2 мм) і практично непомітна.

Серед недоліків гідрогелю слід виділити такі особливості:

  • Позбавляє тільки від дрібних пошкоджень – глибокі подряпини, відколи й тріщини гідрогель приховати не здатний.
  • Гідрогелева плівка не захистить смартфон при падінні – удар найчастіше проходить крізь неї і залишається спрямованим на сам дисплей телефону.

Таким чином, вибір аксесуара для захисту екрана смартфона залежить від цілей і пріоритетів власника. Якщо він упевнений у тому, що поводитиметься зі смартфоном акуратно, то вибрати варто гідрогелеву плівку – вона практично непомітна і врятує екран від дрібних подряпин, наприклад, від піщинок у кишені, ключів або монет.

Якщо потрібен захист від падінь, краще віддати перевагу загартованому склу. З ним смартфон з більшою ймовірністю переживе удар без пошкодження екрана – при цьому важливо вчасно міняти скло, оскільки його цілісність безпосередньо впливає на шанс уникнути появи тріщин на дисплеї пристрою.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ