Три найгірших Windows в історії – не ставте їх на свій комп’ютер

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Windows – найпопулярніша операційна система у світі для персональних комп’ютерів. За фактом, нічого зручнішого для простого користувача немає. Всі інші ОС засновані на збірках Linux і навіть найпростіша для користувача збірка може бути досить складною. Адже користувач Linux, як правило, це досвідчений користувач, а користувачеві Windows і зовсім не потрібно розбиратися в тому, як і що працює.

Але серед Windows є й ті версії, які вважаються поганими – вони отримали негативні відгуки від користувачів. У цій статті якраз розглянемо три найгірші версії Windows, які краще не ставити на свій комп’ютер. Не забудьте оформити підписку на мій блог – це безкоштовно! І за лайк буду радий!

Windows Millennium Edition (Windows ME)

Мабуть, найгірша Windows в історії. Вийшла 2000 року і славилася своїми збоями і проблемами. Комп’ютер часто перезавантажувався, зависав і видавав “синій екран смерті”. Були великі проблеми із сумісністю програм, які були написані для попередніх Windows, були проблеми із софтом під MS DOS. Інший раз можна було за один день кілька разів перевстановити систему і це серед користувачів вважалося нормальним.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Драйвера теж постійно давали збої – особисто у мене ніяк не хотів працювати сканер так, як потрібно. Сканував і зависав, потрібно було перезавантажувати комп’ютер. Microsoft не довго підтримувала Me і оголосила про закінчення саппорту вже у 2006 році.

Користувачі часто називали Windows Millenium – “віндоуз лінолеум”. Дуже невдалий міленіум був у Microsoft.

Windows Vista

Цю операційну систему юзери називали просто, не Windows Vista, а “Windows висне”. І вони мали рацію – Vist’у можна назвати найповільнішою операційною системою за всю історію випуску продуктів від Microsoft. Навіть на потужному ПК тих років система працювала дуже повільно. Я пам’ятаю свій ПК, він не був потужним і після ввімкнення система споживала практично 70% ресурсів. Усе гальмувало.

Також були різні збої і зависання, до того ж без будь-яких об’єктивних причин на це, а внаслідок роботи самої ОС. Багато виробників навіть не випускали драйверів під цю систему, часом потрібно було танцювати з бубном, щоб змусити працювати будь-яку периферію для ПК.

Була і проблема сумісності зі старим софтом – не завжди те, що працювало в попередній Windows, могло нормально працювати на Вісті. Windows Vista була випущена в 2006 і підтримувалася до 2012 року. Залишила у юзерів виключно негативні враження. Особливо у тих, хто витратив гроші на придбання ліцензії.

Windows 8

Багато років найкращою операційною системою вважалася Windows 7, як нізвідки не візьмись виходить Windows 8 (у 2012 році). Багато користувачів кинулися ставити її на комп’ютер і були сильно розчаровані – операційна система змінилася до невпізнання.

Не було звичного меню “Пуск”, а лише плитка з величезними значками. Більшості користувачів це не сподобалося, а Microsoft навіть потім щось змінювала в цьому меню.

Компанія Білла Гейтса в ті роки була орієнтована на те, щоб Windows працювала на сенсорних дисплеях – саме вони увійшли в моду. Але така концепція не сподобалася юзерам. У підсумку Microsoft вирішила не допрацьовувати 8-ку, а випустити одразу Windows 10 через 3 роки. Ті, хто оновився до Windows 8 нерідко робили “даунгрейд” на попередню версію Windows. Також у Windows 8 була сильно заплутана система навігації, а користувач плутався і не міг звикнути.

Windows 8 і 8.1 отримали переважно негативні відгуки від юзерів.

Ну ось, мабуть, і все. Windows 98 тут розглядати не будемо – все таки, на той час усі операційні системи були не дуже стабільні.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.