Статті

Сім симптомів швидкої смерті акумулятора смартфона

Share
Час читання: 2 хв.

У виснаженого акумулятора є очевидні симптоми швидкої смерті і не дуже очевидні. Якщо смартфон працював від одного заряду десять годин, а став працювати п’ять – це очевидна ознака. Однак може статися так, що смартфон намагається повідомити власника про неполадки, а той його не розуміє. Тож є сенс перерахувати і менш очевидні симптоми.

1. Смартфон починає поводитися дивно. Наприклад, раптово закриває додатки і гальмує там, де раніше все було нормально – довго запускає прості звичні додатки або показує анімацію ривками.

Таку поведінку можуть спричиняти і помилки в роботі самих додатків або операційки – внаслідок невдалого оновлення. Однак причиною подібних глюків може бути і “скисла” батарея.

2. Смартфон мимовільно вимикається або перезавантажується, хоча значення заряду батареї на індикаторі достатнє для роботи і не прагне до нуля. Це теж може бути наслідком програмних помилок, однак якщо таке відбувається після повного скидання апарата до заводських налаштувань – вивчіть, наскільки хороший акумулятор. Ймовірно, скоро йому кришка.

3. Більш очевидний симптом – акумулятор не заряджається повністю. Просто не виводить повідомлення про стовідсоткову зарядку, оскільки батарея не може утримувати достатню кількість енергії, щоб електронна начинка смартфона змогла зрозуміти, що вона заповнена.

4. Інший очевидний симптом – одразу після відключення від зарядки рівень заряду падає на 10-20 відсотків. Це однозначна заміна батареї, без варіантів.

5. Здутий акумулятор – найнебезпечніший прояв несправності акумулятора. Він означає, що потрібно терміново припинити використовувати смартфон і мчати в сервіс, а то ще загориться, чого доброго.

6. Гарячий акумулятор – не менш небезпечний симптом. Звісно, це не здуття, але нічого хорошого в цьому, повірте, немає. Нагрітися батарея може як під час заряджання, так і під час звичайного використання. В обох випадках – “до лікаря”.

7. Відсутність реакції на підключення до зарядного пристрою також може свідчити про проблеми з акумулятором (хоча й не завжди).

Користувачі iOS можуть дізнатися про стан акумулятора в розділі “Акумулятор” меню налаштувань. Там показується відсоток зносу і повідомляється, чи може телефон підтримувати пікову продуктивність. Якщо не може – цілком можливо, що гальма і раптові перезавантаження спричинені якраз батареєю, яка віджила своє.

У нових версіях Android також є розділ “Акумулятор” (або “Батарея”), де повідомляється про стан елемента живлення. Якщо цієї інформації недостатньо, можна встановити один зі сторонніх додатків – AccuBattery, Battery Tools & Widget, dfndr battery.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Нова Пошта повідомила про важливі зміни для українців, які перебувають за кордоном

    Нова Пошта мала базовий додаток для європейських країн, де були тільки стандартні функції. Тепер же…

    21.09.2024

    Продуктивність Apple A18 Pro та Snapdragon 8 Gen 3 порівняли в умовах гри Genshin Impact

    Нові моделі iPhone 16 Pro та iPhone 16 Pro Max від Apple принесли суттєві покращення,…

    21.09.2024

    Головна функція WhatsApp і Viber може бути небезпечною для користувачів

    Експерти попередили про небезпеку, яку можуть приховувати листівки, що надсилаються через месенджери, такі як WhatsApp…

    21.09.2024

    OpenAI активно рухається до 3-ї фази ШІ та залучає таланти для команди

    Компанія OpenAI знову привертає увагу своїми амбітними планами щодо розвитку штучного інтелекту. Під керівництвом дослідника…

    21.09.2024

    Qualcomm оголосила про наміри купити Intel

    Один із провідних світових виробників чіпів Qualcomm планує придбати компанію-конкурента Intel. Про це повідомило видання…

    21.09.2024

    США планують значну військову допомогу для України

    Сполучені Штати оголосять про великий пакет озброєнь для України вже наступного тижня, але, за словами…

    21.09.2024