ТОП-5 найкрасивіших корпусів для ПК

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо раніше до комп’ютерного корпусу ставили лише дві вимоги — міцність та вентиляція, то зараз до них додалася ще й естетика. Вже навіть недорогі моделі милують око, а преміальні є справжніми витворами інженерного мистецтва. Звичайно, у гонитві за дизайном не варто забувати про ергономіку. Ми підібрали п’ятірку дуже красивих корпусів для ігрових ПК різного розміру: малюки, середні, великі і справжні гіганти.

Cougar Dust 2 — компактний комп’ютерний корпус у стилі мілітарі, пофарбований у незвичайний колір Desert Sand (Пустельний Пісок). Передня і задня панелі корпуса зроблені з анодованого алюмінію з піскоструменевою обробкою. Згори додані дві ручки для зручного перенесення корпусу, спеціально для «мандрівних геймерів». Корпус призначений для побудови ігрового ПК на основі мініатюрної материнської плати Mini-ITX. Але відеокарту вміщує досить довгу — 330 міліметрів. Причому відеокарта і центральний процесор рознесені по двом відсікам, щоб уникнути обміну тепла між ними.

Процесор можна охолоджувати повітряним кулером висотою до 70 міліметрів або системою рідинного охолодження до 280 мм. Для кращої вентиляції бічні панелі зроблені перфорованими. Блок живлення підходить повнорозмірний ATX довжиною до 160 мм. У комплекті з корпусом постачається гнучкий райзер для відеокарти PCIe 3.0 x16. Інтерфейсна панель розміщена на бічній панелі і, окрім кнопок увімкнення та перезавантаження, включає спарене аудіогніздо та два порти USB: класичний Type-A і новомодний Type-C.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Aerocool Skribble — повнорозмірний корпус для ПК, який вміщує будь-які материнські плати від Mini-ITX до ATX. Одразу дві його панелі, бічна і передня, зроблені з загартованого скла, яке не боїться подряпин і навіть помірної сили ударів. До того ж, на цих панелях можна малювати спеціальним маркером, щоб у домашніх умовах прикрасити корпус унікальним написом чи візерунком, зробленим вашими власними руками. А щоб малюнки було краще видно, скляні панелі ще й підсвічуються по периметру.

За скляною передньою панеллю знаходиться ще одна сітчаста панель для мінімізації запилення, а вже за нею — два вентилятори діаметром 120 мм. Третій пропелер розташований ззаду для видування нагрітого повітря, він має розумне PWM керування обертами залежно від температури та багатоколірне ARGB підсвічування лопастей. Підключається цей вентилятор до центрального LED-хабу, який підтримує до шести пристроїв, що світяться. Процесорну башту можна встановити висотою до 167 мм, а відеокарту — довжиною до 362 мм. Причому графічний прискорювач може кріпитися як горизонтально, так і вертикально.

Jonsbo D31 Mesh SC — корпус типорозміру Micro-ATX, який значно компактнішній за однокласників. Досягти цього вдалося шляхом перенесення блоку живлення з нижньої панелі на передню, що зменшило висоту. При цьому корпус залишився достатньо просторим: вміститься і двохбаштовий суперкулер 168 мм, і флагманська відеокарта 400 мм (GeForce RTX 4090 або Radeon RX 7900 XTX). Щоправда, у випадку дуже довгої відеокарти варто обмежитися блоком живлення до 140 мм і водянкою до 280 мм.

Знизу корпуса є посадкові місця для вентиляторів, які будуть забирати свіже повітря ззовні і спрямовувати безпосередньо на відеокарту (ще один корисний ефект перенесення БЖ на передню панель). А родзинкою на торті є 8-дюймовий рідкокристалічний дисплей на передній панелі. Завдяки HDMI-підключенню і високій роздільній здатності 1280×800 пікселів його можна використовувати не лише для відображення температури внутрішніх компонентів ПК. А й для відео-шпалерів або чату під час стрімів. Корпус Jonsbo D31 буває у чорному та білому кольорі, а також спрощена версія без дисплея.

be quiet! Shadow Base 800 — німецький Full-Tower корпус вагою більше 12 кілограмів, завдяки чому повністю абсорбує вібрацію внутрішніх компонентів ПК. Вміщує навіть найбільші материнські плати формату E-ATX, які зазвичай мають два сокети для процесорів Intel Xeon і AMD Threadripper. А довжина відеокарти може досягати 430 мм, чого навіть з запасом. Жорсткі диски формату 3.5 дюйма і твердотільні накопичувачі 2.5 дюйма кріпляться без інструментів. А система рідинного охолодження вміщається навіть максимального типорозміру 420 мм.

Серія Shadow Base 800 включає кілька модифікацій корпусів: чорна і біла, зі світловими стрічками (версія DX) та вентиляторами, що світяться (FX). В будь-якому випадку з заводу встановлені чотири фірмові пропелери be quiet! діаметром 140 мм. Вони мають аеродинамічні канавки на лопастях, які знижують турбулентність і відповідно шум. А підшипник з гвинтовою нарізкою Rifle Bearing гарантує ресурс безвідмовної роботи щонайменше 60 тисяч годин. Об’єднує всі вентилятори центральний хаб з підтримкою технологій ARGB і PWM.

Hyte Y60 — дуже просторий корпус з панорамним виглядом від молодого американського стартапа. Надає огляд з кількох сторін на внутрішні компоненти ПК і не має глухих перегородок між трьома скляними панелями. Підтримує горизонтальне і вертикальне встановлення відеокарти, причому навіть флагманської з трислотовим кулером. Тоді як більшість конкуруючих корпусів вертикально вміщують лише двослотовий графічний прискорювач. Дозволяє встановити водянку, в тому числі кастомну, на бічну панель, щоб її було краще видно, і щоб гарячий процесор отримував свіже повітря ззовні.

Комплектується корпус пиловими фільтрами, трьома гідродинамічними вентиляторами Flow FE12 і гнучким райзером для відеокарти, причому новітньої версії PCIe 4.0. Як результат, ви отримаєте сто відсотків швидкодії навіть від флагманської GPU. За задньою стінкою корпусу є достатньо місця для прихованого вкладення кабелів. На вибір пропонується кілька кольорів корпуса: чорний, білий, чорно-білий і червоний. Додатково пропонується докупити дисплей LCD DIY Kit, який встановлюється замість проміжної скляної панелі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.