Топ-4 поради, щоб батарея смартфона працювала довше

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Скарга на акумулятор, що швидко розряджається, – одна з найпоширеніших. Як правило, ключових причин того, що телефон став занадто швидко сідати, дві.

На найчастіші запитання наших абонентів про смартфони та інші гаджети відповідає Станіслав Гаврилов, начальник центру з постпродажного обслуговування Роздрібної мережі МТС. Спростовувати чутки і розвінчувати міфи – його улюблене заняття. Але головне, він завжди знає правильну відповідь.

1. Акумулятор

У акумулятора є свій термін служби. З часом акумулятор починає працювати гірше і сідає швидше. Сучасного літієвого акумулятора вистачає десь на 500 зарядок, при цьому ємність поступово скорочується. Невикористана батарея через два роки теж істотно втратить у своїй корисності. Так чи інакше, джерело живлення, що відпрацювало (або відлежало) своє, доведеться замінити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Використання гаджета

Якщо з акумулятором усе гаразд, то причиною швидкого розрядження можуть бути енергоємні додатки, які ви почали використовувати. Скажімо, сучасні ігри та програми для обробки зображень можуть споживати дуже багато енергії. Зайдіть у налаштуваннях у розділ “Батарея” і подивіться, яку частину заряду “з’їдають” ваші програми. Найненажерливіші з них – кандидати на заміну, якщо аналоги, звісно, є. Можливо, ви побачите, що деякі програми взагалі можна видалити. Якщо ж у вас усе таке потрібне і нічим пожертвувати не виходить, змиріться з тим, що телефон доведеться заряджати частіше. Ну або купіть гаджет, який довше працює від одного заряду.

Поради щодо догляду за акумулятором

  1. Намагайтеся не допускати повної розрядки акумулятора. Кожен раз, коли батарея сідає повністю і смартфон вимикається, скорочується термін її служби. “Годуйте” смартфон, коли він сам про це просить при досягненні рівня заряду 10-20%.
  2. Майже всі знають, що на морозі смартфон сідає швидше, але спека не менш підступна. Особливо погано переносять високу температуру під зав’язку заряджені акумулятори. Тому якщо надворі +30 і більше, заряджайте вдома смартфон до 80-90%. Не залишайте заряджений або телефон, що заряджається, під прямими променями сонця, особливо в автомобілі, салон якого в спеку сильно нагрівається.
  3. Акумулятор не терпить грубощів. Щоразу, коли ви упускаєте телефон, ємність батареї скорочується.
  4. Під час купівлі смартфона, звісно ж, звертайте увагу на ємність акумулятора. Однак навіть акумулятор на 5000 мАг не дає гарантії довгої роботи. Час автономного використання смартфона залежить не тільки від об’єму батареї, а й від комплектуючих, з яких зібрано гаджет, від того, як з цими комплектуючими уживаються програми. Два телефони з однаковою ємністю акумулятора можуть розряджатися з різною швидкістю при схожому навантаженні. А ось для прикладу кілька моделей з великою ємністю батареї.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.