Чому не можна користуватися телефоном, коли він перебуває на зарядці

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Люди, економлячи час, часто користуються телефонами під час заряджання. Є причини, які вказують, що не можна так чинити з міркувань безпеки. Правильне використання телефону зберігає його працездатність і подовжує термін життя батареї.

Чому не можна користуватися телефоном під час заряджання

Телефоном, що перебуває на зарядці, не можна користуватися з кількох причин:

  • під’єднаний до мережі телефон, у разі використання неякісного адаптера, несе загрозу здоров’ю людини – може вдарити струмом;
  • батарея приймає і віддає одночасно заряд енергії, тому може довго набирати потрібний запас заряду;
  • робота телефону на два боки може спричинити перегрівання батареї та можливе її здуття, що веде до небажаних наслідків – вона може вийти з ладу або навіть вибухнути.

Коли можна користуватися телефоном, що перебуває на зарядці

Зарядка телефону має відбуватися через якісні, а ще краще оригінальні для певної моделі адаптери. У такому разі небезпека шкоди для людини знижується практично до нуля. Якщо телефон вимагає сильного зарядного пристрою, а використовується дешевий від невідомого виробника, то можна очікувати різних наслідків.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Відомі випадки, коли використання телефону на зарядці призводило до смерті людини. Такого не може бути, якщо виробник адаптера – відома компанія. У момент перегріву він автоматично відключається. Але навантаження на телефон залишиться підвищеним через жорстку його експлуатацію. Дешеві підробки адаптерів не мають захисної функції і можуть принести біду.

Знаючи, як використовуються телефони, виробники заздалегідь намагаються виробляти гаджети з акумуляторами, які прослужать 2 або 3 роки без перебоїв, а потім якість зарядки знизиться.

Правильна зарядка телефону

Батарея телефону вимагає до себе дбайливого ставлення, тоді вона прослужить довго. Є правила її зарядки, які підвищують термін експлуатації:

  • не потрібно залишати телефон на зарядці на всю ніч, якщо йому достатньо 2-3 годин для повного заряду. Перебуваючи постійно на 100% зарядці, телефон відчуває “стресовий стан”, що призводить до поломки і зниження його функціональності;
  • оптимальний заряд батареї – від 30% до 75%;
  • підживлювати батарею можна і короткочасним підключенням до мережі;
  • спекотна і холодна погода знижує працездатність телефону і батареї, тому апарат не потрібно залишати на сонці, так само, як і в мороз носити в зовнішній кишені;
  • один раз на 3 місяці необхідно повністю розряджати і знову заряджати батарею – це піде їй на користь. Вона краще триматиме заряд і правильно показуватиме його рівень.

Телефон з літій-іонною батареєю потрібно використовувати акуратно і заряджати часто, але тримати його на 100% зарядці потрібно тільки в крайніх випадках.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.