Чи можна залишати зарядку в розетці без телефона: відповідь експерта

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Сьогодні ми хочемо з вами поділитися цікавою статтею, в якій відповімо на дуже важливе питання, що турбує багатьох: “А чи можна залишати зарядку в розетці без телефону”?

Найчастіше, люди думають, що в цьому немає нічого страшного… А чи так воно насправді?

ПІДВИЩЕНЕ СПОЖИВАННЯ ЕЛЕКТРИКИ

Чи правда, що залишений у розетці зарядний пристрій споживає електроенергію?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Споживає, оскільки всередині зарядного пристрою є генератор, який продовжує працювати, навіть якщо ви від’єднали шнур від свого смартфона.

Скільки споживає? За один місяць ви навряд чи відчуєте те, що ви стали платити більше за електрику, але, якщо стабільно тримати зарядний пристрій у розетці, то будьте готові переплатити від 1 до 3кВт за 1 рік 🙂

ЗНИЖУЄТЬСЯ ТЕРМІН СЛУЖБИ ЗАРЯДНОГО ПРИСТРОЮ

У будь-якого зарядного пристрою є термін служби. Зазвичай, фірмові (якісні) зарядні пристрої можуть пропрацювати довгі роки, а зарядки від маловідомих виробників – лічені місяці.

Вибір виробника, звісно, дуже важливий момент під час вибору зарядного пристрою, але чесно вам скажемо, що якщо постійно залишати зарядний пристрій у розетці, то ви ризикуєте знизити його термін служби.

Під час під’єднання смартфона до зарядного пристрою, генератор починає працювати і нагріватися. Щойно ви витягуєте шнур із гнізда смартфона, генератор продовжує працювати! Так, нагрівається він менше, але виходить, що працює марно.

Не факт, що ЗП вийде з ладу швидше, але ризик є.

ПОЖЕЖНА НЕБЕЗПЕКА

Чи може зарядний пристрій спалахнути і призвести до непоправних наслідків? Може!

Тому, тут варто звернути увагу на виробника зарядного пристрою. Зазвичай якісні зарядні пристрої оснащені запобіжниками і різними системами захисту, тому здатні витримати стрибки напруги. У той же час, більш бюджетні можуть бути не оснащені абсолютно нічим, тому поставтеся до вибору виробника дуже уважно.

МОЖНА ОТРИМАТИ УДАР СТРУМОМ

Доросла людина навряд чи додумається куштувати на смак зарядний пристрій, а ось якщо разом з вами проживають домашні тварини або діти, то вони цілком можуть це зробити.

Так, напруга тут невелика (5V/2A), але, думаємо, що нікому не хочеться таких експериментів.

ВИСНОВОК

Сьогодні ми навели як приклад деякі факти, які мають вас змусити замислитися над тим, що тримати зарядний пристрій у розетці – не найкраща ідея.

Тому не лінуйтеся і встромляйте його в розетку тільки за потреби.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.